קרדיולוגיה פדיאטרית

עליה בהיקף תחלואה דמוית קוואסקי בילדים חיוביים ל-COVID-19 (מתוך אתר Medscape)

במהלך שלושה שבועות מאמצע חודש אפריל נרשמה בצרפת – כמו גם באיטליה, בריטניה, ספרד ובלגיה עליה במספר המקרים של ילדים שאושפזו ביחידות טיפול נמרץ עם תסמינים הדומים למחלת קוואסקי (Kawasaki Disease).

מהנתונים עולה כי סביב 20 מקרים דווחו באזור אחד בסמוך לפריז, אם כי מקרים דווחו בערים נוספות, כולל ננסי, בורדו, מונטפלייה וליון. מדובר בשיעורי היארעות גבוהים באופן חריג המרמזים לקשר עם מגפת COVID-19.

מספר רופאים תיארו את הפרופיל של חולים אלו ואת הקשר האפשרי עם מגפת COVID-19. לדבריהם, יש מעט מאוד מחלות דלקתיות בהן ניתן לזהות נזק לשריר הלב. קל לסווג חולים אלו עם מחלת קוואסקי מאחר והפתופיזיולוגיה דומה.

באשר לגיל וגורמי הסיכון של חולים אלו, הרופאים מדווחים כי אין מאפיין אחד משותף, דוגמת השמנה או מחלות לב וכלי דם. הגיל החציוני עמד 9.5 שנים ונע בין 3-17 שנים.

מבחינת התסמינים בעת האשפוז, הילדים פנו לחדר מיון לאח מספר ימים של חום וכאבי בטן או הקאות. לעיתים דווח על פריחה והחולים התקבלו עם כשל לבבי או סירקולטורי על-רקע תהליך דלקתי חמור.

כל הילדים נדרשו לתמיכה נשימתית, גם בהעדר מחלה ריאתית, בשל הבעיות ההמודינאמיות. כמעט כל הילדים נדרשו לתמיכה רפואית לתפקוד הלב וכלי הדם. בכל הילדים תועד שיפור לאחר 3-4 ימי אשפוז ביחידת טיפול נמרץ, עם חזרה מלאה לתפקוד לבבי תקין.

כיום ברור כי הילדים באו במגע בשלב מסוים עם הנגיף האחראי ל-COVID-19. בכולם תועדה בדיקת PCR חיובית אך חלשה לנגיף, או בדיקה סרולוגית שהעידה על עדות נוגדנים כנגד הנגיף הוכחה לכך שבאו במגע עם הנגיף בין 3 ל-4 שבועות מוקדם יותר.

במבוגרים עם COVID-19, סערת ציטוקינים הופיעה בתחילת השבוע השני. בילדים, התגובה הדלקתית המוגזמת הופיעה מאוחר יותר, בשבוע השלישי או הרביעי. ממהלך הזמנים בילדים עולה כי מהלך המחלה שונה, כאשר ישנם מנגנונים אימונולוגיים המופעלים לאחר הזיהום. עם זאת, גם כיום אין קשר סיבתי ישיר בין הנגיף ובין התסמינים והנזק הלבבי.

במטרה ללמוד עוד על ההימצאות של תסמונת דמוית-קוואסקי דרוש שיתוף פעולה בין מספר מרכזים עם דף איסוף מידע אודות מקרים אפשריים, על-מנת לאסוף נתונים אפידמיולוגים. מעבר להערכת מקרים חמורים אלו, הרופאים תוהים אודות ילדים עם צורות פחות חמורות, שאינם מאושפזים ביחידות טיפול נמרץ. חשוב לדעת אם מתייחסים רק לילדים המאושפזים ביחידות טיפול נמרץ או גם לאלו הפונים לשירותים אחרים.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה