ראומטולוגיה

המלצות עדכניות בנוגע לטיפול בדלקת מפרקים שגרונית (Ann Rheum Dis)

המלצות עדכניות לטיפול בדלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) מבוססות על עדויות משמעותיות יותר בהשוואה להמלצות הקודמות, שפורסמו בשנת 2010, ושמות דגש על חשיבות תהליכי קבלת החלטות משותפים בין הראומטולוגים והחולים בבחירת גישת הטיפול המתאימה ביותר. ההמלצות המעודכנות פורסמו במהלך חודש מאי בכתב בהעת Annals of the Rheumatic Diseases.

ברקע להמלצות מסבירים המומחים כי השגת יעד הטיפול בחולים אלו (הפוגה או פעילות מחלה נמוכה) הביא לשיפור משמעותי בתוצאות בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית. ההמלצות לטיפול ליעד, שנוסחו בשנת 2010, סיפקו את הבסיס ליישום גישה המכוונת ליעד טיפול זה, אך יש לבחון מחדש את ההמלצות הללו לאור התובנות החדשות בנושא.

צוות משימה של ראומטולוגים וחולים סייעו בסקירה שיטתית של הספרות הרפואית והערכת ההמלצות הפרטניות משנת 2010 ועדכון בהתאם. בהמשך הצעות אלו תוקנו, נוסחו מחדש והוצגו להצבעה של מעל 40 מומחים, כולל חמישה חולים, מאזורים שונים ברחבי העולם.

העדכון הוביל לארבע עקרונות עיקריים ועשר המלצות. ההמלצות הקודמות אומצו בחלקן והסדר שלהם שונה לפי הצורך בהתאם לרמת החשיבות בעיניי המומחים. הסקירה השיטתית סיפקה נצונים חדשים אודות התועלת של יעד פעילות מחלה נמוכה או הפוגה במחלה מבוססת ולא רק במחלה בשלב מוקדם. חשיבות מחלות רקע, כולל ההשפעה האפשרית שלהן על הגברת עצימות הטיפול, זכתה לתשומת לב רבה יותר מבעבר. מטרת הטיפול הוגדרה שוב כהפוגה עם פעילות מחלה נמוכה כיעד חליפי בחולים עם מחלה ממושכת.

עוד הומלץ על מעקב סדיר (כל 1-3 חודשים במהלך מחלה פעילה) עם התאמה של הטיפול בהתאם להשגת היעד. בדיקות מעקב נועדו להערכת תוצאים משולבים של פעילות המחלה, בהם ספירת מפרקים. פריטים נוספים מספקים פירוט נוסף של מרכיבים פרטניים של המחלה, בעיקר מחלות רקע ותהליכי קבלת החלטות משותפים עם החולים.

דרגת העדויות עלתה במקרים רבים בהשוואה להמלצות משנת 2010 והיקף ההסכמה היה גבוה מאוד עבור מרבית ההמלצות.

ארבע העקרונות ועשר ההמלצות החדשות מבוססים על עדויות מוצקות יותר מבעבר ונועדו לעדכן את החולים, הראומטולוגים ובעלי עניין אחרים בכדי להביא לתוצאות אופטימאליות בטיפול בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית.

Ann Rheum Dis. Published online May 12, 2015

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה