חקר הכבד

כנס ראשון למושתלי כבד בבית החולים שיבא


ביום חמישי האחרון נערך בבית החולים שיבא כנס למושתלי כבד ובני משפחותיהם בנושא “חיים בריאים לאחר השתלה”.

הכנס נערך ביוזמת פרופ’ זיו בן ארי, מנהלת המרכז למחלות כבד בשיבא, ובשיתוף העמותה למושתלי כבד בישראל.

ע”פ נתוני המרכז הלאומי להשתלות, בשנת 2015 בוצעו בישראל 59 השתלות כבד, 4 השתלות משולבות של כבד+כליה, השתלה אחת של אונת כבד ו-14 השתלות אונת כבד מתורם חי. סה”כ 78 השתלות. מספר הממתינים הפעילים להשתלת כבד נכון ל- 1.1.16 הנו  131 חולים וחולות. מספר זה אינו כולל ממתינים לא פעילים אשר מושהים זמנית מרשימת ההמתנה לאחר התקף לב, בירור ממאירות וכיו”ב.

פרופ’ זיו בן ארי, מנהלת המרכז למחלות כבד בשיבא: “בשנת 1983 הוכרה השתלת הכבד כניתוח מציל חיים . פיתוח תמיסות שימור, גילוי תרופות למניעת דחייה, שיפור הטכניקה הניתוחית והתמקצעות בטיפול סביב ההשתלה הביאו לשיפור דרמטי בשרידות המושתלים והשתל והפכו את השתלת הכבד לחלק בלתי נפרד מרפואת כבד מתקדמת בארץ ובעולם. לאור זאת, בשלושת העשורים האחרונים מיושמת השתלת הכבד כאופציה טיפולית  בחולים עם מחלת כבד כרונית מתקדמת מסיבות שונות ואף בחולים עם סרטן ראשוני של הכבד”.

פרופ’ בן ארי ציינה בדבריה את פריצת הדרך הטיפולית במושתלי כבד עם הישנות מחלת הפטיטיס C , בזכות התרופות החדשות שנכנסו השנה לסל התרופות בישראל המגיעות ל- 96% הצלחה בריפוי מלא של החולים. פרופ’ בן ארי הוסיפה שכיום האתגר המרכזי בטיפול מתמקד בחולים שעברו השתלה על רקע כבד שומני ומתמודדים עם הישנות המחלה והשלכותיה המטבוליות (סוכרת, עודף שומנים בדם ויתר לחץ דם) זמן קצר לאחר ההשתלה.    

גב’ שרה שומוביץ וקסלר, יו”ר העמותה למושתלי כבד בישראל, אמרה בדברי הפתיחה של הכנס: “השתלת כבד  הינו ניתוח מציל חיים אך בד בבד ממיר את מחלת הכבד הכרונית במצב כרוני אחר המחייב נטילת תרופות ומעקב סדיר. תוחלת החיים ואיכות החיים של המושתלים תלויה במידה רבה באופן בו הם מנהלים את בריאותם. במציאות  הישראלית של מחסור בתרומת איברים חשוב במיוחד שהצוות הרפואי והעמותה יעניקו למושתלים ידע וכלים שיאפשרו להם לגלות אחריות  ומעורבות על מנת למנוע התפתחות סיבוכים לאחר השתלה ואובדן השתל”

נמסר על ידי סלעית כץ אפודי, יועצת תקשורת לעמותה למושתלי כבד בישראל

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה