חדשות

האם פלפל חריף עשוי לשמור על בריאות הלב? (J Am Coll Cardio)

18/12/2019

 

הגדלת היקף צריכת פלפלים חריפים מלווה בסיכון מופחת לתמותה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology, מהם עולה כי בקרב אלו שצרכו בקביעות פלפל חריף תועדו שיעורי תמותה נמוכים יותר, בהשוואה לאלו שלא עשו זאת כלל, או אכלו פלפל חריף לעיתים נדירות.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין צריכת פלפל חריף ובין הסיכון לתמותה במדגם גדול של מבוגרים מהאוכלוסייה הכללית באיטליה, תוך תקנון למשתנים ביולוגיים העשויים להשפיע על קשר זה. הם השלימו ניתוח נתונים אודות 22,811 גברים ונשים ממדגם Mili-sani Study בשנים 2005-2010. הערכת היקף צריכת פלפל חריף התבססה על שאלון European Prospective Investigation into Cancer Food Frequency Questionnaire וסווגה כצריכה נדירה/ללא צריכת פלפל חריף, אכילת פלפל חריף עד פעמיים בשבוע, 2-4 פעמים בשבוע, או מעל 4 פעמים בשבוע.

 

לאורך חציון של כשמונה שנים תועדו 1,236 מקרי תמותה.

 

החוקרים מדווחים כי יחסי הסיכון לתמותה מכל-סיבה ותמותה עקב מחלות לב וכלי דם בקרב אלו שצרכו בקביעות פלפל חריף (מעל 4 פעמים בשבוע), בהשוואה לאלו שלא צרכו כלל פלפל חריף או עשו זאת לעיתים נדירות בלבד, עמדו על 0.77 (רווח בר-סמך 95% של 0.66-0.90) ו-0.66 (רווח בר-סמך 95% של 0.50-0.86), בהתאמה. צריכה סדירה של פלפל חריף נקשרה גם בקשר שלילי עם מחלת לב איסכמית (יחס סיכון של 0.56, רווח בר-סמך 95% של 0.35-0.87) ותמותה עקב מחלה צרברווסקולארית (יחס סיכון של 0.39, רווח בר-סמך 95% של 0.20-0.75).

 

הקשר בין צריכת פלפל חריף ובין תמותה מכל-סיבה היה בולט יותר בקרב אלו ללא היסטוריה של יתר לחץ דם (p=0.021).

 

מבין הסמנים הידועים למחלות לב וכלי דם, רק ריכוז ויטמין D בדם זוהה כקשור באופן שולי עם הקשרים הללו.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי במדגם גדול של מבוגרים מאיטליה עולה כי צריכה סדירה של פלפלים חריפים מלווה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה ותמותה עקב מחלות לב וכלי דם, ללא תלות בגורמי סיכון למחלות לב וכלי דם, או הקפדה על דיאטה ים-תיכונית.

 

J Am Coll Cardio 2019

 

לידיעה ב-MedPage Today

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2020 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני