דרמטולוגיה

הסיכון במריטת שיער אצל גברים

אופנת מריטת השיער בקרב נערים וגברים עלולה לגבות מהם מחיר יקר: דלקת חריפה בזקיק השערה, שהטיפול בה כולל אנטיביוטיקה ובמקרים מסוימים אף טיפול בסטרואידים.

הסיבה לכך, לדברי ד”ר דב סטמפלר, רופא עור בכיר במרכז הרפואי אסף הרופא, היא שהאזור בו גברים ונערים בוחרים למרוט שיער הוא אזור הגב, הבטן והכתפיים אשר בו באופן טבעי יש שיער יותר עבה ויותר בלוטות חלב, ובשל כך, זהו אזור בעל סיכון גבוה לפתח אקנה. “ברגע שמורטים שיער בשעווה או בלייזר, יש סיכון שתהיה תגובה קשה של הגוף, שתתבטא בפוליקוליטיס (דלקת בזקיק השערה)”, מסביר ד”ר סטמפלר. “לכן, מה שמומלץ זה שמריטת השיער תתבצע קודם כל על פני שטח גוף קטן, כך שניתן יהיה לחכות מספר ימים ולראות מה התגובה. אם אין תגובה קשה אפשר להמשיך ולמרוט שיער בשאר האזור. אם התגובה היא קשה ראשית יש לטפל בה, ושנית- לשקול מחדש את הרצון למרוט שיער באזור נרחב. יש לקחת בחשבון כי בכל מקרה תהיה תגובה של אודם ואולי אף דלקת מקומית קלה. השאלה היא אם זה מתפתח לאקנה (ראשים מוגלתיים).

במקרה של תגובה קשה, יש למרוח על האזור הנגוע משחה אנטיביוטית ובמקרה הצורך גם תכשירים המכילים סטרואידים. הדלקת והאודם הקלים אמורים לחלוף תוך מספר ימים. סימני הדלקת החריפה עלולים להישאר על הגוף גם כמה שבועות ואף חודשים. לבעלי עור רגיש מומלץ למרוח משחה אנטיביוטית הן לפני מריטת השיער (גם הניסיונית) והן אחרי. כמו כן, כטיפול מונע ניתן להשתמש בסבון “פוליקולי (Folliculi)” לפני ואחרי מריטת/ גילוח השיער, וכן להשתמש אחרי הסרת השיער בקרם לחות “פוליקולי (Folliculi)” להרגעת העור ולמניעת דלקת בזקיק השערה. בטיפול נכון הדלקת אמורה להיעלם, ואם הוא לא יחזור על המריטה, השיער יגדל מחדש”. לדברי ד”ר סטמפלר, בעבר מריטת השיער הייתה מקובלת בקרב דוגמנים ושחיינים, אולם בשנים האחרונות התפשטה האופנה אל קהל רחב של גברים ונערים ש”רוצים להיות חלקים”. 

נמסר ע”י לשכת הדוברת

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה