חדשות

מאכלים מסוכרים ושמנים, משקאות ממותקי-סוכר וחלב מלווים בסיכון מוגבר לאקנה במבוגרים (JAMA Dermatology)

14/07/2020

 

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי צריכת חלב, משקאות קלים ומאכלים עתירי שומן וסוכרים מלווה בסיכון מוגבר לאקנה במבוגרים.

 

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 24,542 משתתפים במחקר NutriNet-Sante Study, מחקר תצפיתי העוקב אחר ההרגלים התזונתיים ומגוון תוצאים בריאותיים בצרפת. בסה"כ, 11,324 משתתפים (46%) דיווחו בשאלונים על אקנה בבגרות בהווה או בעבר.

 

בהשוואה למבוגרים במחקר שלא דיווחו על אקנה בהווה או בעבר, באלו עם אקנה תועדה שכיחות גבוהה יותר של צריכת חלב (יחס סיכויים מתוקן לאקנה בהווה עם כל כוס חלב של 1.12); משקאות ממותקי-סוכר (יחס סיכויים מתוקן לכל כוס של 1.18) ומוצרים שומניים או מסוכרים (יחס סיכויים מתוקן לכל מנה של 1.54).

 

החוקרים מסבירים כי ממצאי המחקר אישרו כי בקרב משתתפים עם אקנה תועדה שכיחות גבוהה יותר משמעותית של צריכת חלב, משקאות ממותקי-סוכר, חלב שוקולד, חטיפים ומזון מהיר וצריכה פחותה של פירות, ירקות ודגים, גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים, דוגמת עישון או סוכרת.

 

לאור זאת, מעבר לטיפול הקלאסי באקנה, רופאים עשויים לקבוע המלצות תזונתיות עם הפחתת צריכת מוצרי מזון שנקשרו עם אקנה, בפרט חלב וסוכר.

 

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים בהם המשתתפים יחולקו באקראי לגישות תזונתיות שונות, כך שניתן יהיה להבין טוב יותר את הקשר בין הרגלי התזונה ובין אקנה.

 

JAMA Dermatology, online June 10, 2020

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2020 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני
<