דרמטולוגיה

טיפול בקומפרסים למניעת הישנות צלוליטיס ברגל (N Engl J Med)

במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם בצקת כרונית של הרגל וצלוליטיס, טיפול בקומפרסים הוביל לשיעורי ההישנות נמוכים יותר של צלוליטיס, בהשוואה לטיפול שמרני.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בצקת כרונית של הרגל הינה גורם סיכון לצלוליטיס. שימוש יומי בחבישות קומפרסים של הרגל הומלצו למניעת הישנות צלוליטיס, אך אין עדויות רבות בנושא. הם השלימו מחקר חד-מרכזי, אקראי, שכלל משתתפים עם בצקת כרונית של הרגל והישנות צלוליטיס, אשר חולקו ביחס 1:1 לטיפול בקומפרסים של הרגל עם הדרכה למניעת צלוליטיס (קבוצת התערבות) או הדרכה בלבד (קבוצת ביקורת).

המשתתפים היו במעקב כל שישה חודשים למשך עד 3 שנים, או עד לתיעוד של 45 אירועי צלוליטיס, כאשר התוצא העיקרי היה הישנות צלוליטיס.

החוקרים השלימו סקירה של 183 חולים ו-84 נכללו במחקר; 41 משתתפים היו בקבוצת ההתערבות ו-43 בקבוצת הביקורת. בעת ניתוח הביניים שתוכנן מראש, כאשר תועדו 23 אירועי צלוליטיס, 6 משתתפים (15%) בקבוצת ההתערבות ו-17 חולים (40%) בקבוצת הביקורת אובחנו עם צלוליטיס (יחס סיכון של 0.23, p=0.002; סיכון יחסי של 0.37, p=0.02) והמחקר הופסק בשל יעילות.

במהלך המעקב אושפזו בשל צלוליטיס שלושה משתתפים (7%) בקבוצת ההתערבות ו-6 משתתפים (14%) בקבוצת הביקורת (יחס סיכון של 0.38, רווח בר-סמך 95% של 0.09-1.59). מרבית תוצאי איכות החיים לא היו שונים משמעותית בין שתי הקבוצות. לא תועדו אירועים חריגים במהלך המחקר.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים ביעילות טיפול בקומפרסים למניעת הישנות צלוליטיס.

N Engl J Med 2020; 383:630-639

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה