חדשות

האם דיאטות המבוססות על מאכלים מן הצומח עשויות להגן מפני תחלואה ותמותה עקב מחלות לב וכלי דם? (Journal of the American Heart Association)

09/08/2019

 

מחקרים קודמים הצביעו על יתרונות דיאטות המבוססות על מאכלים מן הצומח, עם השפעה חיובית על הפרופיל המטבולי ועל בריאות הלב, אך אלו התמקדו באוכלוסיות מצומצמות. כעת, במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Heart Association מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי דיאטות העשירות יותר במאכלים מן הצומח וכוללות כמות קטנה יותר של מזון מן החי מלוות בסיכון נמוך יותר לתחלואה ותמותה קרדיווסקולארית באוכלוסיה הכללית.

 

החוקרים התבססו על נתונים אודות 12,168 מבוגרים בגיל העמידה ממחקר ARIC (Atherosclerosis Risk in Communities), אשר היו במעקב משנת 1987 עד 2016. הדיאטה של המשתתפים סווגה על-פי ארבעה מדדים: מדד כולל של דיאטה מן הצומח, מדד דיאטה צמחונית, מדד דיאטה בריאה מן הצומח ומדד דיאטה פחות בריאה מן הצומח. בכל אלו, צריכת מזונות מן החי זכתה לניקוד נמוך יותר.

 

מניתוח הנתונים עלה כי בקרב נבדקים בחמישון העליון לעומת התחתון להיענות לדיאטה כוללת מן הצומח או דיאטה צמחונית נרשמה ירידה של 16% בסיכון למחלות לב וכלי דם, ירידה של 31-32% בסיכון לתמותה עקב מחלות לב וכלי דם וירידה של 18-25% בסיכון לתמותה מכל-סיבה.

 

היענות גבוהה יותר לדיאטה בריאה מן הצומח לוותה בירידה של 19% בסיכון לתמותה עקב מחלות לב וכלי דם וירידה של 11% בסיכון לתמותה מכל-סיבה, אך לא נקשרה עם היארעות מחלות לב וכלי דם.

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי דיאטה העשירה יותר במזון מן הצומח ודלה יותר במזון מן החי עשויה להפחית את הסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית ותמותה באוכלוסיה הכללית.

 

Journal of the American Heart Association. 2019;8

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2020 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני