ביטוח רפואי

ביטוח בריאות פרטי, האם יש בו צורך ? ומה ההבדל בין חברות הביטוח ומוצריהם השונים ?/מאת עמית בורנשטיין, עורך מדור ביטוח רפואי

מאמר זה מומלץ לסוכנים בתחילת הדרך ולכול אדם אשר מעוניין לרכוש ביטוח פרטי.

תחילה אני רוצה לעבור ממש בקצרה על מרכיבי המוצר.

ביטוח פרטי מורכב תמיד מרבדים.

בדרך כלל, קיימים 4 רבדים של כיסוי, כאשר הרובד הראשון הוא חובה וניתן לשלב לפי הצורך בין הרבדים השונים.

רובד ראשון רובד זה הוא בסיס המוצר, לרוב מורכב מכיסוי של תרופות שלא בסל הבריאות והשתלות אברים, (כליות,לב,כבד וכו’) חלק מחברות הביטוח יכללו גם כיסוי לניתוחים בח”ל בחלק זה של המוצר.

רובד שני רובד הניתוחים הפרטים הארץ, כאן קיימת אפשרות בחירת המנתח ע”י המבוטח. השאלה היא האם לרכוש ביטוח שמכסה את כל ההוצאות הנדרשות, (מהשקל הראשון) או האם לעשות שימוש בכיסוי הקיים דרך קופת החולים, ולדרוש מחברת הביטוח את החלק היחסי או את ההשתתפות העצמית בלבד. (משלים שב”ן). יש לציין שלרוב נכלל כאן בנוסף, מרכיב של טיפולים מחליפי ניתוח.

רובד שלישי רובד המחלות הקשות, נותן פיצוי חד פעמי של סכום כסף ידוע מראש, הפיצוי ניתן בעת גילוי מחלה קשה לפי הגדרות הפוליסה.

רובד רביעי נספחים וכתבי שירות. כאן יכול המבוטח לרכוש מספר רב של כיסויים ולפי הצורך האישי שלו ושל משפחתו. לדוגמה, כתב שירות אמבולטורי, כיסוי זה נותן פיתרון לייעוץ רפואי פרטי, בדיקות מעבדה פרטיות ועוד. יש קרוב ל 10 כתבי שירות ונספחים שונים לכול חברת ביטוח.

אז האם יש צורך ? נבדוק תחילה רק את כיסוי הבסיס ! (רובד ראשון)

מתוך ספר שירות מושלם זהב, כללית מושלם.

תחת הכותרת של כיסוי מורחב לתרופות מחוץ לסל עמוד 13

בכיסוי לא ייכללו תרופות מצילות חיים או מאריכות חיים” נראה לי שמשפט פתיחה זה אומר הכל בעניין…. המצב דומה בכול קופות החולים בארץ.

לגבי השתלות איברים: כיסוי זה מסופק לנו ע”י מדינת ישראל (משרד הבריאות), וניתן לראות מגמה הולכת ועולה של דרישה לאיברים בכל שנה.

לפי האתר של משרד הבריאות נכון לשנת 2015 ממתינים כ 1,160 איש לאיברים, הרוב זקוק לכליות וכבד. לכן, גם כאן ניתן לראות שקיימת בעיה. נכון, לחברות הביטוח אין מחסן איברים, אבל הן משלמות הרבה כסף לכיסוי זה ($1,000,000).

האם יש צורך בכיסוי זה ? נראה לי שכבר כל אחד יכול להחליט לבד, האם ועד כמה הוא זקוק לכיסוי כזה או יכול לוותר עליו ….

*חשוב לציין שהפוליסות מורכבות מאוד, ולכן לא ניתן לכלול את כול המרכבים במאמר קצר זה. כמובן שניתן לפנות למייל שלי באישי בכול שאלה, סוכנים ויועצים כאחד.

לגבי  ביטוחים ברובד השני, על כך נדבר בפעם הבאה…

בכל מקרה , לצורף השואה, בקישור שלהלן  טבלה לנוחיותכם המפרטת את מרכיבי הפוליסות בחלק מחברות הביטוח בישראל.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה