אנדוקרינולוגיה ילדים

עדויות חדשות מעידות על שיפור נוסף במערכות אוטומטיות למתן אינסולין (מתוך כנס ה-ADA)

מערכת אוטומטית למתן אינסולין של חברת Medtronic עשויה להביא לשיפור משמעותי בתוצאות הטיפול בסוכרת, בהשוואה למערכת לולאה-סגורה היברידית הזמינה כיום (670G), בפרט בחולים צעירים עם סוכרת מסוג 1, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-American Diabetes Association.

מערכת אינסולין אוטומטית כוללת משאבת אינסולין, מד סוכר רציף ואלגוריתם לקביעה אוטומטית של מינון אינסולין.

במהלך הכנס הוצגו נתונים משלושה מחקרים להערכת שימוש במערכות אלו עם אלגוריתם לולאה-סגורה היברידית מתקדמת של חברת Medtronic (שם מסחרי, SmartGuard). האלגוריתם הוא זה המשמש במערכת החדשה של החברה, MiniMed 780G, אשר קיבלו אישור CE Mark ב-11 ביוני לטיפול בסוכרת מסוג 1 בחולים בגילאי 7-80 שנים.

מחקר אחד מארצות הברית היה המחקר העיקרי להערכת הבטיחות והממצאים יוגשו למנהל המזון והתרופות האמריקאי לאישור מערכת Medtronic 780G, לאחר שלא תועדו אירועי היפוגליקמיה חמורה או חמצת סוכרתית ולא הייתה עדות לאירועים חריגים חמורים הקשורים במערכת. מחקר נוסף כלל השוואה נפרדת בין אלגוריתם לולאה סגורה היברידית עם 670G ומהנתונים עלה כי שיעור הזמן בו ערכי סוכר עלו על 180 מ”ג/ד”ל או ירדו מתחת ל-54 מ”ג/ד”ל היה נמוך משמעותית עם האלגוריתם החדש. מחקר שלישי כלל את הנתונים בבסיס אישור CE Mark של מערכת 780G, כאשר הנתונים הצביעו על שיעור גבוה יותר של משך זמן בטווח היעד עם האלגוריתם החדש וכי חולים רבים דיווחו כי המערכת קלה לשימוש והובילה לשיפור איכות החיים שלהם.

בניגוד למערכת 670G, מערכת 780G כוללת גם מתן אוטומטי של בולוסי תיקון לערכי סוכר גבוהים (במקום רק התאמת קצב עירוי אינסולין בזאלי) ומאפשרת התאמה ליעד סוכר בדם מתחת ל-100 מ”ג/ד”ל, במקום ערך מינימאלי של 120 מ”ג/ד”ל.

משילוב הנתונים משלושת המחקרים עלה כי מערכת המבוססת על אלגוריתם לולאה-סגורה היברידי מתקדם הובילה לשיפור משך הזמן עם ערכי סוכר בטווח היעד, ללא עליה בסיכון להיפוגליקמיה, כולל בילדים ומתבגרים, עם שביעות רצון גבוהה מצד המטופלים. באופן ספציפי, בהשוואה למערכת 670G, המערכת המבוססת על האלגוריתם הנ”ל דרשה מעבר ללולאה פתוחה בתדירות פחותה משמעותית מאחר ויוצאת מפעילות בלולאה סגורה רק כאשר החיישנים מפסיקים לעבוד, או במהלך החלפת חיישן, אך לא בזמן היפרגליקמיה גם עם ערכי סוכר מעל 300 מ”ג/ד”ל.

החוקרים מדגישים כי אף אחד מהמכשירים הללו אינו מושלם, אך מוסיפים כי חלו שיפורים משמעותיים בהשוואה למערכות קודמות. המערכות המתקדמות הללו מובילות לשיפור משך הזמן בו ערכי סוכר מצויים בטווח היעד, מפחיתים את משך הזמן עם מדידות סוכר בטווח היפוגליקמיה וחשוב מכל, הן עשויות לשפר את איכות החיים של החולים.

חשוב לציין כי המכשירים הללו אינם זולים וכי האתגר הוא לייצר את המערכות הללו כך שהעלות תהיה פחותה וקלה לשימוש.

מתוך כנס ה-ADA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה