אנדוקרינולוגיה ילדים

התמודדות ילדים עם סוכרת מסוג 1 בעידן מגפת הקורונה (מתוך אתר Medscape)

סוכרת זוהתה כגורם סיכון משמעותי לתחלואה חמורה או תמותה על-רקע COVID-19, כאשר למרות שבשלב מוקדם הנתונים מסין סיפקו מקור להרגעה, הדיווחים בהמשך על תסמונת דלקתית רב-מערכתית בילדים הובילה לחשש רב, למרות שנראה כי מדובר בתופעה נדירה.

מומחים הציעו תיאוריות רבות לסיבות בגינן בילדים תוצאות COVID-19 טובות יותר: העדר מחלות רקע אחרות, הבדלים בביטוי קולטן ACE2, חשיפה לנגיפי קורונה אחרים הגורמים להצטננות, או חסינות חלקית הודות לחיסון חצבת-חזרת-אדמת. תצפיות חיוביות אחרות הציעו הדבקה מעטה במעונות יום, גם באזורי סיכון גבוה דוגמת ניו-יורק.

בעקבות זאת, עלתה השאלה מה לעשות עם בתי הספר. בתי הספר ברחבי העולם נפתחו מחדש ללא תרומה ניכרת להפצת המחלה. בישראל היו דיווחים מוקדמים מבטיחים בעקבות פתיחה מחודשת של בתי הספר היסודיים, אך חלה עליה דרמטית בהיקף המקרים לאחר פתיחה מחדש של חטיבות ביניים ותיכונים.

לרוע המזל, בארצות הברית דווח על שיעורי ההדבקה הגבוהים בעולם, לכן לא ניתן להשליך מהניסיון של אזורים אחרים בעולם בהם המגפה הייתה תחת שליטה טובה יותר. עם זאת, ידוע כי תלמידים סבלו במהלך סגירת בתי הספר. בחלק גדול מהחולים עם סוכרת מסוג 1 תועדה החמרה באיזון הגליקמי עקב העדר משטר בבית והעדר השגחה ותמיכה במהלך היום, אשר לרוב ניתנים מאחיות בבתי הספר. העדר החברה והתמיכה השפיעו לרעה על הבריאות הנפשית וחלה עליה במספר הילדים שחוו חרדה ודיכאון. עוד ידוע כי ילדים רבים התבקשו להישאר בבתים שאינם בטוחים או בתנאים ירודים ובתי הספר מספקים מקום בטוח לרבים מהם.

כמעט כל משפחה נדרשה למצוא פתרונות לילדים כך שההורים יוכלו ללכת לעבודה. בעוד שמרבית החולים זכאים לביטוח רפואי דרך Medicaid או CHIP, אחרים נשענים על ביטוח פרטי הניתן במסגרת מקום העבודה של ההורים, כך שגם אם ההורה הצליח לעבור למשרה חלקית, רבים חשים כי עליהם להמשיך לעבוד ולו רק בכדי להמשיך להחזיק בביטוח הרפואי.

עם זאת, אין להכריח ילדים עם סוכרת מסוג 1 ללמוד מרחוק, כפי שחלק מהרשויות המקומיות ניסו. במקום זאת, יש להציע אפשרויות שמירת מרחק לכלל הילדים, תוך התייחסות לדינאמיקה המשפחתית.

מאזן סיכון תועלת צפוי להיות שונה בכל משפחה. השאלה שלא נשאלת שרבים שואלים היא מה הייתה עושה לו זה היה הילד שלך? עדיין אין החלטה ברורה בנושא. אין תשובה אחת ברורה והורים לילדים עם סוכרת מסוג 1 למדו לשמור על האינטרסים של ילדיהם, כיום יותר מתמיד והם נדרשים להדרכה של הרופאים בכדי לקבל את ההחלטה הטובה ביותר בנסיבות הייחודיות שלהם.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • טיפול ב-Tirzepatide משפר איזון גליקמי טוב יותר מאינסולין ללא תלות באיזון ההתחלתי (Diabetes Care)

    טיפול ב-Tirzepatide משפר איזון גליקמי טוב יותר מאינסולין ללא תלות באיזון ההתחלתי (Diabetes Care)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care עולה כי טיפול ב- Tirzepatide(מאונג’רו) הוביל לשיפור גדול יותר מאינסולין בזאלי בריכוז המוגלובין מסוכרר וערכי סוכר לאחר ארוחה בחולים עם סוכרת מסוג 2, ללא תלות ברמות סוכר לאחר-ארוחה או רמות סוכר בדם בצום טרם התחלת הטיפול. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול ב- Tirzepatide הוביל לאיזון גליקמי טוב […]

  • עליה בסיכון להתקדמות מחלת כליות כרונית גם בנוכחות אלבומינוריה בטווח התקין (Ann Intern Med)

    עליה בסיכון להתקדמות מחלת כליות כרונית גם בנוכחות אלבומינוריה בטווח התקין (Ann Intern Med)

    בחולים עם מחלת כליות כרונית עם רמות אלבומינוריה בטווח התקין עדיין תוארה עליה ליניארית בסיכון להתקדמות מחלת כליות כרונית עם עליה ברמות אלבומין בשתן מערכים לא-מדידים, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine. מדגם המחקר כלל 1,629 משתתפים משבעה מרכזים בארצות הברית אשר לקחו חלק במחקר הפרוספקטיבי CRIC ואובחנו עם מחלת […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה