אובדן היריון עלול להוביל לדחק פוסט-טראומטי (Am J Obstet Gynecol)

נשים שחוו אובדן היריון מוקדם עקב הפלה או היריון חוץ-רחמי עלולות לסבול מדיכאון חמור, חרדה בדרגה מתונה-עד-חמורה, או דחק פוסט-טראומטי כחודש מאוחר יותר, כאשר בחלק מהנשים הפרעות אלו נמשכות לאורך תשעה חודשים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics and Gynecology.

מחקר העוקבה הפרוספקטיבי כלל נשים משלושה בתי חולים, אשר השלימו סקרים להערכת המצב הפסיכולוגי Hospital Anxiety and Depression Scale ו-Posttraumatic Stress Diagnostic Scale חודש, שלושה חודשים ותשעה חודשים לאחר אובדן היריון.

מבין 537 נשים לאחר הפלה ו-116 נשים לאחר היריון אקטופי, 492 נשים השלימו את מדד Hospital Anxiety and Depression Scale לאחר חודש אחד, 426 השלימו זאת לאחר שלושה חודשים ו-388 נשים השלימו את ההערכה לאחר תשעה חודשים. 187 נשים עם היריון תקין שימשו כביקורות.

החוקרים בחנו את התוצאות על-פי הזמן שחלף מאובדן ההיריון ואם מדובר היה בהפלה או בהיריון אקטופי.

מהניתוח לפי מרווח הזמן שחלף מאובדן ההיריון, 29% נשים לאחר אובדן היריון מוקדם ענו על הקריטריונים להפרעת דחק פוסט-טראומטית לאחר חודש ו-18% ענו על הקריטריונים לאחר 9 חודשים (יחס סיכויים מתוקן של 0.80 לכל חודש). חרדה בדרגה מתונה-עד-חמורה תועדה ב-24% מהנשים לאחר חודש אחד וב-17% מהנשים לאחר 9 חודשים (יחס סיכויים מתוקן לכל חודש של 0.69). דיכאון בדרגה מתונה-עד-חמורה תועד ב-11% מהנשים לאחר חודש וב-6% מהנשים לאחר 9 חודשים (יחס סיכויים מתוקן של 0.87 לכל חודש).

היריון אקטופי גרם מצוקה רבה יותר מהפלה. לאחר תשעה חודשים, מבין הנשים שחוו הפלה, 17% דיווחו על דחק פוסט-טראומטי, 17% סבלו מחרדה, 5% סבלו מדיכאון. השיעורים המקבילים בקרב נשים לאחר היריון חוץ-רחמי עמדו על 21%, 23% ו-11%, בהתאמה.

היריון נקשר עם חרדה ודיכאון בנשים עם הריון תקין, אך לא בהיקף שתועד בקרב נשים שחוו אובדן היריון. בקרב נשים עם הריון תקין, 13% דיווחו על חרדה בדרגה מתונה-עד-חמורה לאחר חודש אחד (יחס סיכויים מתוקן של 2.14) ו-2% דיווחו על דיכאון בדרגה מתונה-עד-חמורה (יחס סיכויים מתוקן של 3.88), בהשוואה לביקורות לא-הרות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי הממצאים מעידים על שכיחות לא-מבוטלת של הפרעת דחק פוסט-טראומטי בנשים שחוו אובדן היריון. הם קוראים להגדיל את תשומת הלב להשפעות הפסיכולוגיות של אובדן היריון מוקדם.

Am J Obstet Gynecol. Published online December 13, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה