השראת לידה בשבוע 39 עשויה לשפר את התוצאות בתינוקות (מתוך כנס ה-ACOG)

השראת לידה בשבוע 39 להיריון במקום בשבוע 41 עשויה להשפיע לטובה על התוצאות בתינוקות, כך מבהירים מומחים במהלך הרצאה במסגרת הכנס השנתי מטעם ה-American College of Obstetricians and Gynecologists.

במחקר שפורסם בשנת 2009 בכתב העת New England Journal of Medicine דיווחו חוקרים על תוצאות 24,077 ניתוחים קיסריים אלקטיביים בשבועות 37 עד 42 להיריון ובחנו את התוצאות בתינוקות על-פי גיל ההיריון. שיעור האירועים החריגים ירד משבוע 37 לשבוע 39, אך לאחר מכן החל שוב לעלות.

מהנתונים ממחקר אחר שכלל לידת מת ואת הסיכון לטיפול שמרני על-פי גיל ההיריון נמצא כי הסיכון המשולב לתמותה פרינטאלית עם טיפול שמרני עמד על 15.4 מקרי תמותה ל-10,000 מקרים בשבוע 37 ו-39 להיריון, אך עלה ל-19.9 בשבוע 42 להיריון. התחלואה הדגימה פיזור בצורת U ושיעורי התמותה נטו לטובת לידה בשבוע 39 להיריון.

בכל הנוגע להשראת לידה, ישנה חשיבות להשראת לידה עם תרופות לעומת השראת לידה עם אמצעים אחרים. כאשר ישנה התוויה להשראת לידה, הסיכון והתועלת של השראת לידה לעומת מעקב זהיר נשקלו ונבחנו ע”י מומחים בתחום הטיפול בנשים הרות וסוכם כי במקרים בהם אין התוויה רפואית להשראת לידה, הסיכון והתועלת אינם נוטים לטובת השראת לידה, או שעדיין לא ברור מהו הפרוטוקול הטוב.

חשוב לשקול את הסיכונים והיתרונות. הגורמים שיש לקחת בחשבון הם התוצאות בתינוקות, ההעדפות של האימהות והרופאים. עם זאת, חשוב להיזהר עם התערבות זו בשל ההוצאות הרפואיות והסיכון המוגבר לניתוח קיסרי בעקבות השראת לידה.

באשר למועד השראת לידה, מספר מצבים התומכים בהשראת לידה מוקדמת כוללים קדם-רעלת היריון ויתר לחץ דם הריוני, יתר לחץ דם כרוני, סוכרת, הפרעה בגדילה תוך-רחמית, ממצאים חריגים בבדיקת העובר, כולסטאזיס, שליית פתח או שליה נעוצה והריון תאומים.

באשר להשראת לידה בהיריון מתקדם, בשבוע 41 די ברור כי התוצאות ביילוד יהיו טובות יותר בעקבות לידה. באופן היסטוריה, רופאים חששו מפני הסיכון המוגבר לניתוח קיסרי לאחר השראת לידה, אך הסיכון הנ”ל לא תואר במחקרים שפורסמו לאחרונה עם זאת, ממחקר ARRIVE שכלל 6,106 נשים שחולקו להשראת לידה או טיפול שמרני בשבוע 39 להיריון תועדה ירידה בסיכון לניתוח קיסרי בהשוואה לטיפול שמרני (18.6% לעומת 22.2%). שיעורי קדם רעלת היריון גם כן היו נמוכים יותר בקרב נשים לאחר השראת לידה, בעוד ששיעורי זיהום מי שפיר, דימום לאחר-לידה וטיפול נמרץ היו דומים בין הקבוצות. החוקרים לא זיהו הבדלים משמעותיים בתוצאים הפרינטאליים.

מסקירה שיטתית של הסיכון לניתוח קיסרי והשראת לידה עלה יחס סיכון של 0.83, דומה לזה שתועד במחקר ARRIVE. הממצאים מצביעים על ירידה עקבית בסיכון לניתוח קיסרי עם השראת לידה. עם זאת, מומחים קוראים לבחון בזהירות את פרוטוקולי המחקר וההבדלים מהנעשה בפועל.

על-פי עדויות עדכניות, השראת לידה בשבוע 37 להיריון היא רעיון רע ללא התוויה רפואית. השראת לידה בשבוע 41 הינה ההמלצה הנוכחית של ה-ACOG ומלווה בשיפור התוצאות ביילודים.

השראת לידה במועד (שבועות 39-40) תלויה בחלקה בסביבה ואינה מהווה חריגה מהטיפול הסטנדרטי. עוד ועוד עדויות מצטברות בנושא ובתי חולים שונים מנסים להבין את הנושא.

הנתונים אודות ניתוח קיסרי הם משכנעים, לפחות בחלק מהנסיבות, אך דרושים מחקרים נוספים להערכת התוצאות בנסיבות שונות במטרה לקבוע את המועד האופטימאלי להשראת לידה.

מתוך כנס ה-ACOG


לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מה בין עישון אימהי ובין הסיכון להפרעות יתר לחץ דם של היריון? (Hypertension)

    מה בין עישון אימהי ובין הסיכון להפרעות יתר לחץ דם של היריון? (Hypertension)

    במאמר שפורסם בכתב העת Hypertension מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב נשים שהפסיקו לעשן במהלך ההיריון תועד סיכון מוגבר לעליה מופרזת במשקל הגוף והתפתחות הפרעות יתר לחץ דם של היריון. עם זאת, למרות שהפסקת עישון במהלך ההיריון מלווה בסיכון מוגבר להפרעות יתר לחץ דם של היריון, צעד זה גם מלווה בסיכון […]

  • דלקת מפרקים שגרונית מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בלידה (Eur Heart J)

    דלקת מפרקים שגרונית מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בלידה (Eur Heart J)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Heart Journal עולה כי בנשים הרות עם אבחנה של דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) סיכון גבוה יותר לקדם-רעלת הריון, קרדיומיופתיה סביב הלידה, הפרעת קצב לב, נזק כלייתי חד ותרומבואמבוליזם ורידי במהלך האשפוז סביב הלידה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בנשים עם אבחנה של דלקת מפרקים שגרונית סיכון מוגבר לסיבוכים […]

  • האם לרמות ויטמין D במהלך ההיריון השפעה ארוכת טווח על הסיכון לשברים בצאצא? (Eur J Clin Nutr)

    האם לרמות ויטמין D במהלך ההיריון השפעה ארוכת טווח על הסיכון לשברים בצאצא? (Eur J Clin Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Clinical Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לרמות ויטמין D בדם האם בזמן היריון עשויה להיות השפעה על הסיכון ארוך הטווח לשברים בצאצאים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים דיווחו על קשר בין רמות ויטמין D בדם האם בזמן הריון ובין בריאות העצם. […]

  • טיפול ב-Spironolactone אינו מעלה את הסיכון למחלות ממאירות (J Am Acad Dermatol)

    טיפול ב-Spironolactone אינו מעלה את הסיכון למחלות ממאירות (J Am Acad Dermatol)

    בנשים עם חשיפה יומית לטיפול ב- Spironolactone (אלדקטון) בשל הפרעות עורית לא תועד סיכון גבוה יותר להתפתחות ממאירות שד או ממאירויות גניקולוגיות, בהשוואה לנשים שלא נחשפו לטיפול התרופתי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Spironolactone משמשת מעבר להתוויות המאושרות לטיפול במספר […]

  • מה בין הפרעות תפקודי תריס ובין הסיכון לממאירויות גניקולוגיות? (Sci Rep)

    מה בין הפרעות תפקודי תריס ובין הסיכון לממאירויות גניקולוגיות? (Sci Rep)

    הסיכון להתפתחות ממאירויות גניקולוגיות נמוכות יותר בנשים עם פעילות-יתר של בלוטת התריס, בהשוואה לנשים ללא ההפרעה בתפקודי התריס, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת בלוטת תריס והפרעה ברמות הורמוני התריס עלולות להשפיע על ביוץ, פיזיולוגיה של רירית הרחם ורמות אסטרוגן, אך מחקרים קודמים להערכת הקשר בין […]

  • השוואת Polyethylene Glycol לעומת Lactulose להקלה על עצירות בנשים הרות (Int J Gynaecol Obstet)

    השוואת Polyethylene Glycol לעומת Lactulose להקלה על עצירות בנשים הרות (Int J Gynaecol Obstet)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Gynaecology and Obstetrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ל- Polyethylene Glycol 4000 (או PEG) ול-Lactulose יעילות דומה להקלה על עצירות בנשים הרות, כאשר שלשול ויציאות רכות דווחו בשכיחות נמוכה יותר עם PEG. מטרת המחקר הנוכחי הייתה להשוות בין PEG ובין Lactulose להקלה על עצירות […]

  • מה בין מרווח הזמן בין הריונות ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Int J Gynaecol Obstet)

    מה בין מרווח הזמן בין הריונות ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Int J Gynaecol Obstet)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Gynaecology and Obstetrics מדווחים חוקרים מפינלנד על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הסיכון להתפתחות סוכרת הריונית עלה עם עליה במרווח הזמן בין הריונות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הדגימו תוצאות סותרות אודות הקשר בין מרווח הזמן בין הריונות ובין סוכרת הריונית. לאור זאת, במחקר הנוכחי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה