גסטרואנטרולוגיה

טיפול תרופתי לאחר הסרת בלון תוך-קיבתי מסייע בשמירה על הירידה במשקל (מתוך כנס ה-DDW)

תרופות כנגד השמנה עשויות לסייע לשמור על הירידה במשקל לאחר הסרת בלון תוך-קיבתי , כל עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך כנס ה-Digestive Disease Week.

החוקרים ערכו סקירה רטרוספקטיבית של הנתונים מארבעה מרכזים גדולים, אשר כללה 102 חולים בגילאי 17 שנים ומעלה עם מדד מסת גוף של מעל 30 ק”ג למטר בריבוע, לאחר הצבת בלון בקיבה. הם לא כללו במחקר נשים הרות, חולים עם היסטוריה של ניתוחי קיבה, או חולים עם הפרעות קרישה, התמכרות לאלכוהול/סמים, הפרעות אכילה/פסיכיאטריות או מחלת כבד חמורה.

לכל המשתתפים הומלץ על שינוי אורחות חיים ודיאטה היפו-קלורית מאוזנת לאחר הסרת הבלון לאחר שישה חודשים, בשלב זה 23 משתתפים החלו טיפול בתרופות נגד השמנה ו-79 נותרו תחת המלצות לשינוי אורח חיים בלבד. הבחירה התקבלה על-פי שיקול הדעת של הרופא.

בשתי הקבוצות, גיל המשתתפים הממוצע עמד על 46 שנים ולמעלה מ-75% היו נשים. בנוסף, חמישית מהמשתתפים בשתי הקבוצות אובחנו עם סוכרת ומדד מסת הגוף הממוצע בשתי הקבוצות עמד על 34 ק”ג למטר בריבוע.

מהנתונים עלה כי בקרב אלו תחת טיפול תרופתי לאחר הסרת הבלון תועד מדד מסת גוף נמוך יותר משמעותית (4.6- לעומת 3.5-) וסך הירידה במשקל היה גדול יותר (12.6% לעומת 9.7%) לאחר שנה אחת, בהשוואה לאלו בקבוצת שינוי אורחות חיים בלבד. מנגד, בקרב אלו שלא קיבלו טיפול תרופתי כנגד השמנה נרשמה עליה במשקל הגוף לאחר שנה אחת.

מרבית המשתתפים בקבוצת הטיפול התרופתי קיבלו טיפול במטפורמין (65.2%), בעוד שרק מעט מעל 20% קיבלו טיפולים אחרים, דוגמת Liraglutide (ויקטוזה) ו-Naltrexone; חלק מהחולים נטלו יותר מתרופה אחת. טיפולים אחרים ששימשו במחקר כללו Bupropion, Lorcaserin ו-Topiramate.

למרות שמטופלים תחת שני תכשירים ומעלה השיגו תוצאות טובות יותר, גודל המדגם של מטופלים בתרופות כנגד השמנה היה קטן מכדי להבחין בהשפעות שונות של טיפולים שונים.

למרות התוצאות החיוביות לאחר שנה אחת, לאחר שנה אחת לא תועדו הבדלים משמעותיים בין שתי הקבוצות בכל הנוגע לשינוי במדד מסת הגוף (4.6- לעומת 3.8-) או באחוז הירידה במשקל הגוף (12.3% לעומת 10.5%). עם זאת, קרוב לשני-שליש מהמטופלים בתרופות השיגו ירידה של מעל 10% ממשקל הגוף הכולל לאחר שנה אחת (65.2%), זאת לעומת כשליש מאלו ללא טיפול תרופתי (38%), הבדל אשר נותר מובהק סטטיסטית גם לאחר תקנון לגיל, מין וערכי בסיס. כמו כן, שיעור גבוה יותר של משתתפים בקבוצת הטפול התרופתי השיגו ירידה של למעלה מ-15% ממשקל הגוף (30.4% לעומת 20.3%).

החוקרים מסכמים וכותבים כי חשוב לבחור באמצעים הטובים ביותר להשגת התוצאות הטובות ביותר בטיפול כנגד השמנה, עם בחירת החולים המתאימים לטיפול תרופתי לאחר הסרת בלון קיבה.

מתוך כנס ה-DDW

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה