גסטרואנטרולוגיה

כורכום מהונדס גנטית עשוי לסייע בהשראת הפוגה בחולים עם קוליטיס כיבית (Journal of Clinical Gastroenterology)

תכשיר כורכום מהונדס גנטית שנועד לשפר את הזמינות הביולוגית הפומית עשוי לסייע בהשראת הפוגה בחולים עם קוליטיס כיבית בדרגה קלה-עד-מתונה תחת מינונים מקסימאליים של Mesalamine, כך עולה מתוצאות מחקר פיילוט חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Gastroenterology.

החוקרים השלימו מחקר אקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, אשר כלל 69 חולים עם קוליטיס כיבית פעילה בדרגה קלה-עד-בינונית, אשר נטלו מינון פומי מקסימאלי של Mesalamine פומי ורקטאלי למשך לפחות ארבעה שבועות.

במהלך שלושת חודשי המחקר, 4 מבין 34 חולים בקבוצת הטיפול בכורכום ו-3 מבין 35 חולים בקבוצת הפלסבו הפסיקו את הטיפול במסגרת המחקר.

שיעורי הפוגה קלינית עמדו על 44.1% (15 מבין 34 חולים) בקבוצת ההתערבות, בעוד שבקבוצת הפלסבו לא תועדו מקרי הפוגה (0 מבין 35 חולים) (p<0.01). שיעורי הפוגה קלינית נותרו גבוהים יותר באופן מובהק סטטיסטית בקבוצת ההתערבות לאחר 3 חודשים (55.9% לעומת 5.7%).

עוד מדווחים החוקרים כי שיעורי הפוגה אנדוסקופית היו גבוהים יותר בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הפלסבו, לאחר שישה שבועות (35.3% לעומת 0%) ולאחר שלושה חודשים (44% לעומת 5.7%).

שיעורי תגובה קלינית, אשר הוגדרה כירידה של לפחות שתי נקודות במדד Mayo Score, היו גם הם גבוהים יותר משמעותית בקבוצת הטיפול בכורכום, בהשוואה לקבוצת הפלסבו, הן לאחר שישה שבועות (52.9% לעומת 14.3%) והן לאחר שלושה חודשים (58.8% לעומת 28.6%).

בקבוצת הטיפול בכורכום, 18 מבין 19 חולים שהשיגו הפוגה קלינית שמרו על ההפוגה הקלינית והאנדוסקופיה לאחר שישה חודשים, בעוד שבקבוצת הפלסבו לא תועדו מקרים דומים.

ממצאי המחקר מעידים כי כורכום מהונדס גנטית עשוי לשמש כתוספת טיפול בחולים עם קוליטיס כיבית בדרגה קלה-עד-בינונית ולהגדיל את סיכויי השגת הפוגה קלינית ואנדוסקופיה.

Journal of Clinical Gastroenterology, online September 4, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה