בריאות הציבור-קידום בריאות

מניתוח עולמי של המכון לחקר מדיניות בריאות עולה שהסרה מוקדמת של מגבלות ללא יכולת ניטור ואי יכולת לזהות ולטפל באוכלוסיות שבסיכון עלולה להוביל להתפרצות מחודשת

קורונה

אנו מפנים כאן ל-2 אנליזות מעניינות שבוצעו על התפשטות הקורונה בישראל.

הראשונה, של המכון הלאומי לחקר מדיניות בריאות בחנה את אסטרטגיית החזרה לשגרה בישראל בהשוואה למדינות אחרות.

חוקרי המכון מדווחים:

“במסגרת יוזמה של המכון הלאומי לחקר מדיניות הבריאות נרתמו שלושה חוקרים לביצוע מחקר שעוסק בניטור וניתוח המדיניות הציבורית ברחבי העולם בניהול משבר הקורונה, תוך השוואה בין המדינות ובדגש על מדינת ישראל כנקודת הייחוס. המחקר מתבסס על איסוף מידע אובייקטיבי של הצעדים הננקטים ברחבי העולם ובניתוח שיטתי ומדעי של הצעדים ויעילותם. מעת לעת יעודכנו ויופצו השינויים וההתפתחויות המרכזיים במדיניות המאבק בקורונה בארץ ובעולם. 
המחקר מבוצע על ידי מר עמית גינזבורג, פרופ’ אורה פלטיאל ופרופ’ חגי לוין מבית הספר לבריאות הציבור ורפואה קהילתית של האוניברסיטה העברית והדסה ע”ש בראון.

עדכון 18.5:בשבועות האחרונים ישראל ומדינות רבות בעולם החלו בהקלות על המשק והציבור בניסיונות לחזור לשגרת חיים. מדינת ישראל הייתה אחת המדינות הראשונות באירופה לפתוח מחדש את מערכת החינוך. ב-4.5 פורסמה “אסטרטגיית היציאה” של ישראל. בעדכון זה בחרנו להתמקד באסטרטגיית היציאה ולהשוות את התוכנית הישראלית לתוכניות אחרות בעולם. בנוסף, נסתכל על מדינות מזרח אסיה ונראה מה אפשר ללמוד מהן בנושא ההקלות והיערכות לגל שני אפשרי.

אסטרטגיות היציאה בארץ ובעולם סקירה ותמונת מצב
טבלה משווה

כפי שניתן לראות מהניתוח המעמיק והמפורט, המחברים מציגים 2 מסקנות מרכזיות על בסיס לקחים מהעולם:



  • הסרה מוקדמת של מגבלות ללא יכולת ניטור אפקטיבית עלולה להוביל להתפרצות מחודשת.


  • החשיבות בזיהוי וטיפול במוקדי אוכלוסייה אשר נמצאים בסיכון מוגבר להתפרצות מחודשת

הניתוח השני הוא של מכון טאוב  שחלקו הראשון עוסק בניתוח הקורונה בישראל. מהדו”ח עולה, את מה שכבר היה ידוע אמנם אך כעת באופן ברור ומובהק ששיעור ההדבקה במגזר החרדי היה גבוה פי 4-5 משאר האוכלוסייה.  עוד עולה מהדו”ח שדווקא שיעורי ההדבקה ביישובים הערביים היה נמוך מחלקם באוכלוסייה. הדו”ח מנתח גם את שיעורי התמותה הנמוכים בישראל בהשוואה לאיטליה הנובעים מההבדלים הגדולים מאוד בהתפלגות הגילים של הנדבקים.

לדו”ח (עמודים 1-20 עוסקים בקורונה)

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה