בריאות הציבור-קידום בריאות

צוות מומחים מהאונ’ העברית: מערכת האשפוז של חולי קורונה קרובה לאי ספיקה (דהמרקר)

למרות שנתוני ההדבקה ביומיים האחרונים היו נמוכים יחסית (אך די ברור שהם על רקע מספר הבדיקות הנמוך) כפי שניתן לראות כאן (מתוך דו”ח המרכז למידע וידע)

דהמרקר מדווח היום כי מומחים מהאונ’ העברית שרק לפני עשרה ימים פרסמו דו”ח אופטימי על מגמת התפשטות הקורונה בישראל מעדכנים כעת את הערכתם ומזהירים מפני הגעה למצב של אי ספיקה של מערכות האשפוז בתוך זמן קצר.

להערכת הצוות מכיוון שמקדם ההדבקה, R , עומד כעת לפי המודל שלהם על ערך גבוה מ-1 , והעלייה המשמעותית במספר החולים הקשים בשבועיים האחרונים (  כפי שניתן לראות בתרשים שלהלן מתוך הדו”ח היומי של מרכז הידע והמידע למאבק בנגיף הקורונה)

שנובעת גם מהעלייה במשך האשפוז של החולים הקשים .

בדו”ח מציינים החוקרים כי מקור התחלואה המחודש לא ברור, והם ממליצים לבדוק אם אינם תוצאה של אירועים דתיים. הם ממליצים “לבצע גזירה דיפרנציאלית של מקורות התחלואה ולטפל בהתפרצויות עתידיות ולהגברת האכיפה על התקהלויות וחבישת מסכות במקומות סגורים”.

לדיווח בדהמרקר

לדו”ח היומי של מרכז המידע והידע

ללוח הבקרה של משרד הבריאות

הערת המערכת:  הבעיה עם הערכות פסימיות, גם אם הן מבוססות ונכונות , היא שבימים טרופים  אלה (מבחינה פוליטית בעיקר) , שהן עלולות להוביל את מקבלי ההחלטות (ברמה הפוליטית בעיקר, היינו רה”מ) לבחור בחלופת הסגר כחלופה “קלה” ובטוחה יחסית בהשגת ירידה מהירה בתחלואה.

תכנית הרמזור של פרופ’ גמזו נראית כפתרון נכון להתמודד עם מוקדי התפרצות (שכיום ממוקדות במספר ערים חרדיות ובמגזר הערבי) וצריך בוודאי לתת לה צ’אנס..במקביל, צוות הברומטר של פרופ’ גמזו  פרסם השבוע המלצות חשובות להיערכות, בעיקר של רפואת הקהילה בחיזוק ההגנה של קבוצות הסיכון הגבוה וויסות נכון בעומסים בין בתי חולים, ובהחלט ראוי וחשוב לאמץ ולקדם המלצות אלה שעשויות להוות מענה נכון להתמודדות עם החורף הקרוב, לפני שמעלים את חלופת הסגר הכולל כאופציה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה