אובדן חוש טעם וריח אינו מהווה סמן מהימן של COVID-19 (מתוך JAMA Otolaryngol Head Neck Surg)

בנבדקים עם תוצאה חיובית ושלילית לבדיקת קורונה, גודש אפי ונזלת מלווים באובדן חדש של חוש הטעם או הריח, כך שתסמינים אלו אינם מהווים סמן מהימן ל-COVID-19, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Otolaryngology, Head and Neck Surgery.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 59,153 משתתפים שהשלימו את המחשבון ברשת של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, Coronavirus Self-Checker, בתקופה שבין 2 בפברואר, 2021 ועד 3 במאי, 2021.

מבין כלל המשתתפים, 43,736 היו שליליים לבדיקה לנגיף הקורונה; יתר 15,417 המשתתפים היו חולים מאומתים. מרבית המשתתפים היו נשים לא-היספאניות בגילאי 18-29 שנים

מהממצאים עולה כי גודש אפי או נזלת נקשר בקשר הבדוק יותר עם אובדן חוש טעם וריח באלו שהיו שליליים לזיהום הנגיפי (יחס סיכויים של 2.26, רווח בר-סמך 95% של 2.08-2.45), בהשוואה לאלו שהיו חיוביים לבדיקה הנגיפית (יחס סיכויים של 1.66, רווח בר-סמך 95% של 1.54-1.79).

בנוסף, שיעול וחום נקשרו בקשר משמעותי עם אובדן חדש של חום טעם או ריח באלו עם תוצאה שלילית בבדיקה לנגיף הקורונה (שיעול: יחס סיכויים של 1.57, רווח בר-סמך 95% של 1.45-1.69; חום: יחס סיכויים של 1.16, רווח בר-סמך 95% של 1.07-1.25). הקשר הנ”ל לא נותר בקרב אלו עם תוצאה חיובית לנגיף הקורונה.

עוד מדווחים החוקרים כי הקאות או שלשול נקשרו בקשר מובהק עם אובדן חדש של חוש הטעם או הריח באלו עם תוצאה חיובית (יחס סיכויים של 1.52, רווח בר-סמך 95% של 1.4-1.65), בהשוואה לאלו עם תוצאה שלילית בבדיקה לנגיף (יחס סיכויים של 1.23, רווח בר-סמך 95% של 1.13-1.35).

החוקרים ממליצים כי מחקרים בעתיד יבחנו אם תסמינים המלווים באובדן חדש של חוש הטעם או הריח עשויים להוביל לתמונה קלינית שונה, המאפיינת מחלה קלה יותר.

JAMA Otolaryngol Head Neck Surg 2021.

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה