משלב Levofloxacin עם כימותרפיה מפחית בקטרמיה בילדים עם לויקמיה (JAMA)

מתוצאות מחקר רב-מרכזי בשלב III עולה כי הסיכון לבקטרמיה קטן במחצית עם טיפול מונע ב-Levofloxacin (טאבניק) בילדים עם לויקמיה אקוטית במהלך טיפול כימותרפי אינטנסיבי, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש, שפורסם בכתב העת JAMA.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את היעילות והסיכונים של טיפול מניעתי ב- Levofloxacin בילדים תחת טיפול כימותרפי אינטנסיבי כנגד לויקמיה אקוטית, או במהלך השתלת תאי גזע.

המחקר הרב-מרכזי, בתווית-פתוחה, כלל חולים בגילאי 6 חודשים עד 21 שנים, תחת טיפול כימותרפי אינטנסיבי, עם אבחנה של לויקמיה חדה ומושתלי מח עצם. החולים טופלו ב-76 מרכזים בארצות הברית וקנדה, עם השלמת מעקב עד ספטמבר 2017.

חולים עם לויקמיה חדה חולקו באקראי לטיפול מניעתי ב- Levofloxacin במהלך שני מחזורים עוקבים של טיפול כימותרפי (100 חולים) או לקבוצת ביקורת (100 חולים). אלו שהשלימו השתלת תאי גזע חולקו באקראי לטיפול מונע ב- Levofloxacin במהלך ההשתלה (210 חולים) או לקבוצת ביקורת (214 חולים).

התוצא העיקרי היה הופעת בקטרמיה במהלך שני מחזורי טיפול כימותרפי (לויקמיה חדה) או פרוצדורת השתלה אחת (השתלת תאי גזע). תוצאים משניים כללו חום ונויטרופניה, זיהום חמור, זיהום פטרייתי פולשני, שלשול על-רקע Clostridium difficile ורעילות שריר-שלד.

מדגם המחקר כלל 624 משתתפים, מהם 200 עם לויקמיה אקוטית ו-424 חולים המיועדים להשתלת תאי גזע. בקרב 195 חולים עם לויקמיה חדה, הסיכוי לבקטרמיה היה נמוך יותר משמעותית בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הביקורת (21.9% לעומת 43.4%, P=0.001), בעוד שבקרב 418 החולים שהשלימו השתלת תאי גזע, הסיכון לבקטרמיה לא היה נמוך יותר משמעותית עם טיפול מניעתי ב- Levofloxacin (11% לעומת 17.3%, p=0.06).

חום ונויטרופניה היו פחות נפוצים בקבוצת ההתערבות (71.2% לעומת 82.1%, p=0.02). לא תועדו הבדלים משמעותיים בזיהום חמור (3.6% לעומת 5.9%, p=0.20), זיהום פטרייתי פולשני (2.9% לעומת 2.0%, p=0.41), שלשול על-רקע Clostridium difficile (2.3% לעומת 5.2%, p=0.07), או רעילות שריר-שלד לאחר חודשיים (11.4% לעומת 16.3%, p=0.15) או לאחר שנה אחת (10.1% לעומת 14.4%; p=0.28).

בקרב ילדים עם לויקמיה אקוטית תחת טיפול כימותרפי אינטנסיבי, טיפול מניעתי ב- Levofloxacin הוביל לירידה משמעותית בסיכון לבקטרמיה. עם זאת, לא תועדה ירידה משמעותית בבקטרמיה עם טיפול מניעתי זה בילדים שהשלימו השתלת תאי גזע.

JAMA 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם טיפול CAR T מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות ממאירויות נוספות? (Blood)

    האם טיפול CAR T מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות ממאירויות נוספות? (Blood)

    ממאירויות משניות תועדו ב-4.3% מכלל דיווחי אירועים חריגים בקרב חולים לאחר טיפול Chimeric Antigen Recpetor T-Cell (או CAR T), כאשר ממאירויות של תאי T היוו רק 0.15% מכלל הדיווחים ו-3.54% מכלל הממאירויות הראשוניות הנוספות, כך עולה מניתוח נתוני אירועים חריגים שדווחו למנהל המזון והתרופות האמריקאי כפי שפורסם במאמר בכתב העת Blood. במהלך חודש נובמבר בשנת […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Pontatinib כטיפול בחולים עם אבחנה חדשה של ALL עם כרומוזום פילדלפיה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Pontatinib כטיפול בחולים עם אבחנה חדשה של ALL עם כרומוזום פילדלפיה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק אישור מואץ לטיפול ב- Pontatinib לשימוש עם טיפול כימותרפי במבוגרים עם אבחנה חדשה של לויקמיה מסוג ALL (או Acute Lymphoblastic Leukemia) עם כרומוזום פילדלפיה חיובי. בעקבות אישור זה של מעכב טירוזין קינאז מדור שלישי, מדובר בטיפול הממוקד הראשון המאושר לשימוש מוקדם במבוגרים עם לויקמיה מסוג ALL […]

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Oncology עולה קשר סיבתי בין אנדומטריוזיס ובין הסיכון למחלות ממאירות, עם עדויות המצביעות על סיכון מוגבר לסרטן שחלות, ממאירות עורית, ממאירות המטולוגית וסרטן שד שלילי לקולטנים להורמונים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים אפידמיולוגיים דיווחו על קשר בין אבחנה של אנדומטריוזיס ובין סוגים מסוימים של מחלות […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה