היענות גבוהה לדיאטה עתירת נוגדי-חמצון עשויה להפחית את הסיכון לפגיעה באיכות החיים משנית לאקנה בנשים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Nutrients.
דיאטה מערבית טיפוסית עתירה במזון אולטרה-מעובד עם סוכר, שומן רווי ותוספי מזון עם ערך גליקמי גבוה ודלה בחומצות שומן רב-בלתי רוויות, סיבים, מים, ויטמינים ומינרלים ועלולה להוביל לעליה בסיכון להתפתחות אקנה וולגריס.
דיאטה עתירת נוגדי-חמצון, כולל ויטמינים, מינרלים, פוליפנולים, קרטונאידים, פיטוסטרולים ועוד עשויה לשפר אקנה בנשים צעירות. מאחר ופגיעה באיכות החיים הינה תופעת לוואי של אקנה, החוקרים מאמינים כי דיאטה עתירת נוגדי-חמצון אינה רק משפרת איכות חיים, אך עשויה גם לשפר איכות חיים.
להערכת הנושא השלימו החוקרים מחקר שכלל 165 נשים עם אקנה שהקפידו על דיאטה עתירת נוגדי-חמצון. צריכת המזון נבחנה על-בסיס יומני מזון בני שלושה ימים, כאשר המשתתפים תיעדו את כל מוצרי המזון והמשקאות שצרכו במהלך כל יום של המחקר. צריכת נוגדי-חמצון נקבעה על-פי מדד DAQI (או Dietary Antioxidant Quality Index).
לפי סקר DLQI, 47% מהמשתתפים דיווחו על ליקוי בינוני באיכות החיים עקב אקנה, כאשר 11% דיווחו על השפעה גדולה מאוד או קיצונית על איכות החיים בתחילת הדרך. היתר דיווחו על השפעה מעטה, אם בכלל.
למרות ש-70% מהנשים לא סבלו מדיכאון, דיכאון בדרגה קלה ובינונית-עד-חמורה תועדו ב-25% ו-5% מהנשים, בהתאמה.
מבין אלו שהקפידו בקפדנות על דיאטה עתירת נוגדי-חמצון, ליקוי בינוני או חמור באיכות החיים פחת ב-30%.
החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי בנשים צעירות עם אקנה וולגריס ישנה ירידה באיכות החיים. עם זאת, היענות גדולה יותר לדיאטה נוגדת-חמצון מפחיתה את הסיכון לפגיעה באיכות החיים על-רקע אקנה.
Nutrients, Apr 25, 2024
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!