Bipolar Disorder

התערבות תזונתית עשויה להקל על שינויים במצב הרוח ותסמינים דו-קוטביים אחרים (מתוך כנס ה-ASCP)

התערבות תזונתית עם דגש על חומצות שומן עשויה להפחית את השינויים במצב הרוח בחולים עם הפרעה דו-קוטבית, כאשר זו מבוצעת בשילוב עם טיפול תרופתי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס הווירטואלי מטעם ה-American Society of Clinical Psychopharmacology.

במסגרת המחקר חולקו באקראי 41 חולים עם הפרעה דו-קוטבית להתערבות תזונתית עתירת אומגה-שלוש ודלת אומגה-שש ו-41 אחרים עם הפרעה דו-קוטבית שימשו כביקורות והמשיכו בדיאטה שכללה כמות סטנדרטית של חומצות שומן אומגה-שלוש ואומגה-שש. גילאי המשתתפים נעו בין 20-75 שנים, 83% היו נשים ומדדי תסמיני מצב רוח וכאב היו דומים. הן דיאטת ההתערבות והן דיאטת הביקורת הותאמו למטרות המחקר.

בקבוצת ההתערבות תועדה צריכה רבה יותר של דגנים שמנים, דוגמת סלמון וטונה, בעוד שבקבוצת הביקורת תועדה צריכה רבה יותר של דגים לבנים ודגים עם תכולת חומצות שומן קטנה יותר. בקבוצת ההתערבות ניתן גם סוג שונה של שמן בישול, אשר כלל תערובת של שמן זית ושמן אגוזי מקדמיה. המשתתפים בקבוצה זו גם הפחיתו את צריכת בשר אדום וקיבלו חטיפי מזון ייעודיים, אשר הוכנו במיוחד ע”י צוות המחקר. חשוב לציין כי הדיאטות הללו היו מאוד ספציפיות למטרת המחקר.

לאחר 12 שבועות זיהו החוקרים ירידה משמעותית בוריאביליות מצב הרוח, באנרגיה, אי-שקט וכאב בקבוצת ההתערבות (p<0.001). התסמין היחיד שהיה נמוך יותר משמעותית בקבוצת הביקורת היה מחשבות אימפולסיביות (p=0.004).

המסר העולה מהמחקר הוא כי על הרופאים להסביר למטופלים על חשיבות הבריאות התזונתית לבריאות הגוף והנפש וכי להרכב התזונה עשויה להיות השפעה חשובה על מצב הרוח.

מתוך כנס ה-ASCP

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה