Cholesterol/Lipid disorders

מהו המשטר הטוב ביותר לטיפול מונע בקלקסן לאחר פרוצדורות כירורגיות? (Plast Reconstr Surg)

מתן טיפול מבוסס-משקל ב-Enoxaparin (קלקסן) הדגים פרופיל פרמקוקינטי טוב יותר במניעת מצבי טיפול נוגד-קרישה לא-מספק או טיפול-יתר בחולים המקבלים טיפול נוגד-קרישה מניעתי לאחר פרוצדורות ניתוחיות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Plastic and Reconstructive Surgery.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשערה כי הפרופיל הפרמקוקינטי של טיפול מבוסס-משקל בקלקסן עשוי להיות עדיף על טיפול במינון-קבוע של קלקסן. מחקר FIVE (Fixed Or Variable Enoxaparin) היה מחקר אקראי, כפל-סמיות, בו נבחן הפרופיל הפרמקוקינטי של קלקסן והתוצאות הקליניות בחולים שחולקו באקראי לטיפול בקלקסן במינון 40 מ”ג, פעמיים ביום, או טיפול בקלקסן במינון 0.5 מ”ג/ק”ג, פעמיים ביום, כטיפול למניעת תרומבואמבוליזם ורידי לאחר-ניתוח. כל המשתתפים במחקר קיבלו את מנת הקלקסן הראשונה שמונה שעות לאחר הניתוח.

החוקרים שיערו כי מינון מבוסס-משקל של קלקסן אינו-נחות בהשוואה למינון-קבוע למניעת תת-טיפול (רמות Anti-Factor Xa מתחת ל-0.2 יחידות בינלאומיות/מ”ל) או טיפול-יתר (רמות Anti-Factor Xa מעל 0.4 יחידות בינלאומיות/מ”ל). תוצאי סיום משניים כללו את שיעורי אירועי דמם ותרומבואמבוליזם ורידי לאחר 90 ימים.

מדגם המחקר כלל 295 חולים, מהן 151 חולקו לטיפול בקלקסן במינון-קבוע ו-144 חולקו לטיפול מותאם-משקל.

למניעת תת-טיפול בנוגד הקרישה, מתן טיפול מבוסס-משקל הדגים יעילות גדולה יותר (79.9% לעומת 76.6%) עם הוכחת העדר-נחיתות בהשוואה לטיפול במינון קבוע (p=0.004). למניעת טיפול-יתר בנוגד הקרישה, מתן מבוסס-משקל של קלקסן היה עדיף על טיפול במינון-קבוע (90.6% לעומת 82.2%) עם הוכחת בטיחות עדיפה (p=0.046).

שיעורי אירועי דמם מג’ורי ותרומבואמבוליזם ורידי לאחר 90 ימים לא היו שונים משמעותית בין טיפול במינון-קבוע וטיפול מבוסס-משקל (0.66% לעומת 0.69%, p=0.98; 3.3% לעומת 4.2%, p=0.72; בהתאמה).

החוקרים מסכמים וכותבים כי מתן טיפול מונע בקלקסן במינון מותאם-משקל הדגים עדיפות על-פני טיפול במינון-קבוע למניעת תת-טיפול או טיפול-יתר בחולים לאחר ניתוח.

Plast Reconstr Surg. 2021 Apr 1;147(4):947-958

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך