מאת ד"ר נגה ליפשיץ
מתוצאות מחקר שפורסם ב-29 ביולי 2010 ב- Diabetes Care, עולה כי תזונה בריאה עשויה לסייע לטיפול בתסמונת המטבולית, בייחוד במטופלים עם השמנה מרכזית ורמות טריגליצרידים גבוהות.
החוקרים מסבירים כי ה- Alternative Healthy Eating Index (AHEI) כולל המלצות תזונתיות שפורסמו בשנת 2002 ע"י ה- Harvard School of Public Health. ההנחיות תומכות באכילת דגנים מלאים ולא מעובדים, צמצום צריכת בשר אדום, ותזונה עשירה בפירות, ירקות, אגוזים וסויה. לדברי החוקרים, בעבודות קודמות נמצא כי היצמדות להנחיות עשויה לצמצם את הסיכון למחלות כרוניות בגברים ונשים. במחקר הנוכחי בדקו החוקרים האם היצמדות להנחיות ה-AHEI עשויה להשפיע לטובה על התסמונת המטבולית.
החוקרים בדקו נתונים על 339 משתתפים עם תסמונת מטבולית ממחקר ה- Whitehall II study. גיל המשתתפים הממוצע היה 56.4 שנים, ו-28% היו נשים.
מתוצאות המחקר עולה כי לאחר 5 שנים, 158 משתתפים לא סבלו יותר מהתסמונת המטבולית. לאחר תקנון לערפלנים אפשריים, נמצא קשר בין היצמדות להנחיות ה-AHEI ובין סיכוי גבוה להעלמות התסמונת המטבולית (OR 1.88, 95% CI 1.04-3.41), בייחוד במשתתפים עם השמנה מרכזית ורמות טריגליצרידים גבוהות.
החוקרים מפרטים כי בקרב משתתפים עם השמנה מרכזית (היקף מותניים גבוה מ-102 ס"מ בגברים או גבוה מ-88 ס"מ בנשים), נמצא קשר בין היצמדות להנחיות התזונתיות ובין סיכוי גבוה פי 3 להעלמות התסמונת המטבולית, לעומת משתתפים שלא שמרו על תזונה בריאה.
מומחית מהתחום ציינה כי יש לשים את הדגש על דפוסי האכילה הכלליים, ופחות על המרכיבים הפרטניים של הדיאטה. לדבריה, לתזונה בריאה באופן כללי יש השפעה חיובית על המצב הבריאותי.
הערת מערכת:
לדיון נוסף בנושא אתם מוזמנים לפורום e-med HelathClub
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!