hemophilia

המליברה העניקה שליטה מתמשכת בדימומים במחקר המרכזי (pivotal) הנרחב ביותר שנערך עד כה בילדים חולי המופיליה A עם נוגדנים מעכבים לפקטור VIII (הודעת רוש)

הודעת רוש

        כמעט 77% מהילדים שקיבלו המליברה פעם אחת בשבוע הדגימו אפס דימומים מטופלים

        מתן המליברה פעם בשבוע הפחית את שיעור הדימומים המטופלים ב- 99% בהשוואה לתכשירי מעקף קודמים על פי השוואה פרוספקטיבית עבור המטופל האינדיבידואלי 

        מתן המליברה אחת לשבועיים ואחת ל- 4 שבועות הדגים גם כן שליטה בדימומים בעלת משמעות קלינית

חברת רוש (Roche) הכריזה על נתוני הניתוח העיקרי של מחקר פאזה III HAVEN 2 להערכת טיפול מניעתי באמצעות המליברה Hemlibra (emicizumab) בילדים מתחת לגיל 12 שנים חולי המופיליה A עם נוגדנים מעכבים לפקטור VIII, לרבות מעקב ממושך יותר אחר חולים המטופלים פעם אחת בשבוע ונתונים חדשים עבור תכניות טיפול בתדירות נמוכה יותר (אחת לשבועיים או אחת ל- 4 שבועות). נתונים אלה מהמחקר המרכזי הנרחב ביותר בילדים חולי המופיליה A עם נוגדנים מעכבים לפקטור VIII הוצגו בכנס השנתי ה- 60 של האיגוד האמריקאי להמטולוגיה (ASH).        
“ילדים עם נוגדנים מעכבים מצויים בסיכון מוגבר לדימומים מסכני חיים ועלולים לסבול מדימומים נשנים תכופים למפרקים, כך לדברי ד”ר גיא יאנג, מנהל המרכז לתרומבוזיס והמוסטזיס, בי”ח לילדים, לוס אנג’לס, ופרופסור לרפואת ילדים, אוניברסיטת דרום קליפורניה, בי”ס לרפואה ע”ש Keck, לוס אנג’לס, קליפורניה. “נתונים מעודכנים אלה ממחקר HAVEN 2 הראו כי מרבית הילדים חולי המופיליה A עם נוגדנים מעכבים לפקטור VIII אשר טופלו בהמליברה הדגימו אפס דימומים מטופלים ב- 3 משטרי טיפול שונים, ממצא המחזק את יכולתה של תרופה זו להעניק שליטה יעילה ומתמשכת בדימומים.”    
על פי התוצאות המעודכנות של מחקר HAVEN 2 עם נתונים לגבי 11 חודשים נוספים (חציון), 76.9% (95% CI: 64.8; 86.5 ) מהילדים חולי המופיליה A עם נוגדנים מעכבים לפקטור VIII אשר טופלו בהמליברה אחת לשבוע (n=65) הדגימו אפס דימומים מטופלים. חשוב לציין כי טיפול בהמליברה אחת לשבוע הוביל לירידה של 99% (95% CI: 97.7; 99.4) בשיעור הדימומים המטופלים בהשוואה לטיפול הקודם בתכשירי מעקף (BPAs) כטיפול מניעתי (n=15) או לפי הצורך (n=3)  על פי השוואה פרוספקטיבית עבור המטופל האינדיבידואלי. כמו כן, נתונים חדשים הראו כי 90% (95% CI: 55.5; 99.7) מהילדים עם נוגדנים מעכבים לפקטור VIII אשר קיבלו המליברה אחת לשבועיים (n=10) ו- 60% (95% CI: 26.2; 87.8) מהילדים אשר קיבלו  המליברה אחת ל- 4 שבועות (n=10) הדגימו אפס דימומים מטופלים, ממצא המעיד על שליטה בדימומים בעלת משמעות קלינית בשני משטרי הטיפול. לא אירעו מקרים של מיקרואנגיופתיה תרומבוטית (TMA) או אירועים תרומבוטיים. תופעות הלוואי השכיחות ביותר על פי הניתוח העיקרי של מחקר HAVEN 2 היו בהתאמה לאלו אשר נצפו בעבר על פי ניתוחי הביניים.

  “הניתוח המעודכן ממחקר HAVEN 2 תומך בפוטנציאל של המליברה לשלוט בדימומים בתדירות נמוכה יותר במתן תת עורי, תוך הענקת יותר גמישות להורים ולילדיהם בבחירת משטר הטיפול המתאים עבורם,” כך לדברי ד”ר סנדרה הורנינג, מנהלת רפואית ראשית וראש מחלקת פיתוח המוצרים הגלובלי בחברת רוש. “ילדים רבים חולי המופיליה A עם נוגדנים מעכבים לפקטור VIII כבר נהנו מהיתרונות של המליברה , ולאור נתונים חיוביים חדשים אלה, אנו בטוחים כי טיפול זה ימשיך להוביל לשינוי משמעותי בחייהם.”   

המליברה מאושרת בלמעלה מ- 50 מדינות ברחבי העולם, לרבות ארה”ב, מדינות האיחוד האירופי ויפן, לטיפול בחולי המופיליהA מכל הגילאים עם נוגדנים מעכבים לפקטור VIII, בהסתמך על הנתונים המרכזיים אשר כללו את תוצאות הביניים ממחקר HAVEN 2. באוקטובר 2018, ה- FDA אישר את המליברה גם לטיפול בחולי המופיליהA מכל הגילאים ללא נוגדנים מעכבים לפקטור VIII. המליברה היא התרופה היחידה המאושרת על ידי ה- FDA לטיפול בחולי המופיליה A עם וללא נוגדנים מעכבים לפקטור VIII אשר מתאימה למתן תת-עורי (מתחת לעור) ובמספר אפשרויות מתן (אחת לשבוע, אחת לשבועיים או אחת ל- 4 שבועות). גרסת בקשת האישור לשיווק עבור המופיליה A ללא נוגדנים מעכבים לפקטור VIII נמצאת כעת בבדיקה על ידי רשות התרופות האירופאית. הגשות לרשויות רגולטוריות אחרות ברחבי העולם נערכות כעת.   

המליברה נחקרה במסגרת אחת מתכניות המחקר הקליני המרכזי(pivotal) הנרחבות ביותר בחולי המופיליה A עם וללא נוגדנים מעכבים לפקטור VIII, לרבות 4 מחקרי פאזה III HAVEN (HAVEN 1, HAVEN 2, HAVEN 3 ו-  HAVEN 4).

אודות HAVEN 2 (NCT02795767)

HAVEN 2 הוא מחקר קליני רב-מרכזי, בתווית פתוחה בילדים מתחת לגיל 12 שנים חולי המופיליה A עם נוגדנים מעכבים לפקטור VIII. המחקר מעריך את היעילות, הבטיחות והפרמקוקינטיקה של טיפול מניעתי בהמליברה במתן תת-עורי אחת לשבוע, אחת לשבועיים או אחת ל- 4 שבועות.

הניתוח העיקרי של  HAVEN 2 כלל 85 ילדים (מתן אחת לשבוע, n=65; מתן אחת לשבועיים, n=10; מתן אחת ל- 4 שבועות, n=10) חולי המופיליהA   עם נוגדנים מעכבים לפקטור VIII. משך המעקב החציוני עבור כל קבוצה היה 58 (טווח 17.992.6), 21.3 (טווח 18.624.1) ו- 19.9 (טווח 8.924.1) שבועות, בהתאמה. ההשוואה הפרוספקטיבית עבור המטופל האינדיבידואלי כללה 18 מטופלים מקבוצת הטיפול אחת לשבוע אשר טופלו בעבר בתכשירי מעקף כטיפול מניעתי (n=15) או לפי הצורך (n=3) במסגרת מחקר לא התערבותי.   

המחקר השיג את מדד התוצאה העיקרי ומדדי תוצאה משניים מרכזיים. הנתונים שהוצגו בכנס השנתי ה- 60 של ASH הראו:
























HAVEN 2 (NCT02795767)


טיפול מניעתי ב- Hemlibra 1.5 מ”ג/ק”ג אחת לשבוע

(זרוע A; ( n=65*



שיעור דימומים שנתי [ABR] †(95% CI)


ABR חציוני
(Interquartile range; IQR)


דימומים מטופלים  (מדד תוצאה עיקרי)**


0.3
(0.17; 0.50)


0.0
(0.00; 0.00)


כל הדימומים


3.2
(1.94; 5.22)


0.6
(0.00; 2.92)


דימומים ספונטניים מטופלים


0.0
(0.01; 0.10)


0.0
(0.00; 0.00)












דימומים למפרקים שטופלו


0.2
(0.08; 0.29)


0.0
(0.00; 0.00)


דימומים למפרקי המטרה שטופלו


בלתי ניתן להערכה


0.0
(0.00; 0.00)


* הערכת יעילות בוצעה אך ורק בחולים בני < 12 שנים אשר השתתפו במחקר במשך לפחות 12 שבועות. לא נכללו 3 חולים בני > 12 שנים.

מינון העמסה של המליברה בסך 3 מ”ג/ק”ג ניתן במשך 4 שבועות ולאחר מכן ניתן מינון האחזקה המפורט.

† הערכה באמצעות רגרסיה בינומיאלית שלילית

** חולים שטופלו בהמליברה אחת לשבוע (זרוע  A), 76.9% (95% CI, 64.8; 86.5) הדגימו אפס דימומים מטופלים ו- 23.1% הדגימו 1 3 דימומים מטופלים.  

























טיפול מניעתי ב- Hemlibra 3 מ”ג/ק”ג אחת לשבועיים

(זרוע B; ( n=10*


טיפול מניעתי ב- Hemlibra 6 מ”ג/ק”ג אחת ל- 4 שבועות

(זרוע C; ( n=10*


ABR (95% CI) †


0.2
(0.031.72)


2.2
(0.696.81)


ABR חציוני (IQR)


0.0
(0.000.00)


0.0
(0.003.26)


% החולים עם אפס דימומים מטופלים
(95% CI)


90.0%
(55.5; 99.7)


60.0%
(26.2; 87.8)


% החולים עם 1-3 דימומים מטופלים
(95% CI)


10.0%


40.0%


* מינון העמסה של המליברה בסך 3 מ”ג/'”ג ניתן במשך 4 שבועות ולאחר מכן ניתן מינון האחזקה המפורט.

† הערכה באמצעות רגרסיה בינומיאלית שלילית

תופעות הלוואי השכיחות ביותר אשר התרחשו ב- 10% ומעלה מהילדים שטופלו בהמליברה היו תסמיני הצטננות (דלקת האף והלוע; 37.5%), תגובות באתר ההזרקה (29.5%), חום (פירקסיה; 23.9%), זיהום בדרכי הנשימה העליונות (23.9%), שיעול (23.9%), שלשול (15.9%), הקאות (15.9%), כאב ראש (14.8%), חבלה (12.5%), נפילה (12.5%) ושפעת (10.2%). לא אירעו מקרי TMA או אירועים תרומבוטיים. ב- 4 מטופלים נצפתה תוצאה חיובית בבדיקת נוגדנים נגד התרופה המליברה (ADA). ב- 2 מתוך מטופלים אלה, הנוגדנים נגד התרופה היו בעלי פוטנציאל נטרול בהסתמך על רמות המליברה מופחתות. כפי שדווח בעבר, נוגדן ה- ADA באחד ממטופלים אלה הוביל לירידה ביעילות של המליברה ולהפסקת הטיפול. המטופל השני לא סבל מדימומים נכון למועד סגירת מאגר הנתונים הקליניים של המחקר.    
אודות Hemlibra  (emicizumab)

התכשיר המליברה הוא נוגדן בעל ספציפיות כפולה המכוון לפקטור IXa ולפקטור X. הוא מיועד לחבר בין פקטור IXa לפקטור X, חלבונים הדרושים לשפעול שרשרת הקרישה הטבעית ולשיקום תהליך קרישת הדם בחולי המופיליה A. התכשיר המליברה הוא טיפול מניעתי ומתאים למתן באמצעות הזרקת תמיסה מוכנה לשימוש מתחת לעור (באופן תת-עורי) פעם אחת בשבוע, אחת לשבועיים או אחת ל- 4 שבועות. התכשיר המליברה נוצר על ידי חברתChugai Pharmaceutical Co., Ltd. ונמצא בפיתוח משותף על ידי החברות Chugai, Roche ו- Genentech.  הוא משווק בארה”ב על ידי Genentech כ- Hemlibra (emicizumab-kxwh), כאשר הסיומת kxwh ניתנה בהתאם ל- Nonproprietary Naming of Biological Products Guidance for Industry שפורסמו על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי.        

אודות המופיליהA

המופיליה A היא הפרעה תורשתית חמורה, שבה הדם אינו נקרש כראוי, תוך גרימת דימומים בלתי נשלטים ולעתים תכופות ספונטניים. המופיליה A פוגעת בכ- 320,000 בני אדם ברחבי העולם [1,2], וכ- 50%- 60% מתוכם סובלים מהצורה החמורה של הפרעה זו. [3] אנשים עם המופיליה A סובלים מחסר מוחלט או חלקי של חלבון קרישה המכונה פקטור VIII. באדם בריא, כאשר מתרחש דימום, פקטור VIII מחבר בין גורמי הקרישה פקטור IXa ופקטור X; זהו שלב קריטי ביצירת קריש הדם המסייע בעצירת דימום. בהתאם לחומרת ההפרעה, חולי המופיליה A עלולים לדמם לעתים תכופות, במיוחד לתוך המפרקים והשרירים שלהם. . [1]דימומים אלה עלולים להוות בעיה בריאותית משמעותית מאחר שהם גורמים לכאב לעתים תכופות, ועלולים להוביל לנפיחות כרונית, לעיוות, לירידה בניידות ולפגיעה ארוכת טווח במפרקים. [4] סיבוך חמור הכרוך בטיפול הוא התפתחות נוגדנים מעכבים לתכשירי פקטור VIII המשמשים לטיפול חלופי. [5] נוגדנים מעכבים הם נוגדנים המפותחים על ידי מערכת החיסון של הגוף, אשר קושרים פקטור VIII חלופי וחוסמים את פעילותו היעילה [6] , ובכך מקשים על השגת רמת פקטור VIII מספקת לשליטה בדימום, ולעתים אף אינם מאפשרים זאת כלל. 

אודות חברת רוש בהמטולוגיה

במשך למעלה מ- 20 שנה, חברת רוש מפתחת תרופות המגדירות מחדש את הטיפול בתחום ההמטולוגיה. כיום אנו משקיעים יותר מתמיד במאמצנו להעניק אפשרויות טיפול חדשניות לחולים הסובלים ממחלות דם. בנוסף לתרופות המאושרות MabThera®/Rituxan® (rituximab), Gazyva®/Gazyvaro® (obinutuzumab), ו- Venclexta®/Venclyxto (venetoclax) בשיתוף פעולה עם חברת AbbVie, מאגר תרופות המחקר (pipeline) ההמטולוגיות של חברת Roche כולל Tecentriq® (atezolizumab), תצמיד הנוגדן anti-CD79b עם תרופה (polatuzumab vedotin/RG7596) ואנטגוניסט של MDM2 בעל משקל מולקולרי נמוך (idasanutlin/RG7388). מסירותה של חברת Roche לפיתוח מולקולות חדשות בהמטולוגיה חורגת מעבר לתחום המחלות הממאירות, עם פיתוחו של התכשיר Hemlibra® (emicizumab), נוגדן מונוקלונלי בעל ספציפיות כפולה לטיפול בהמופיליה A. 

אודות חברת רוש

רוש היא חברה כלל עולמית מובילה בתחום התרופות והדיאגנוסטיקה, המתמקדת בקידום המדע למען שיפור חיי האדם. שילוב העוצמות בתחומי התרופות והדיאגנוסטיקה תחת קורת גג אחת הפך את Roche לחברה המובילה בתחום הטיפול הרפואי המותאם באופן אישי – אסטרטגיה שמטרתה להתאים את הטיפול הנכון לכל מטופל באופן הטוב ביותר האפשרי.

רוש היא חברת הביוטכנולוגיה הגדולה ביותר בעולם, בעלת מגוון תרופות נרחב ביותר בתחומי האונקולוגיה, אימונולוגיה, מחלות זיהומיות, רפואת עיניים ומחלות של מערכת העצבים המרכזית. כמו כן, Roche היא החברה המובילה בעולם בתחומי דיאגנוסטיקה in vitro ודיאגנוסטיקה מבוססת רקמה של מחלות סרטן  , וכן חברה חלוצה בתחום הטיפול בסוכרת.

חברת רוש, אשר נוסדה בשנת 1896, ממשיכה בחיפושיה אחר דרכים טובות יותר למניעה, לאבחון ולטיפול במחלות ולמתן תרומה בת קיימא לחברה. כמו כן, החברה שואפת לשפר את נגישותם של חידושים רפואיים לחולים באמצעות שיתוף פעולה עם כל בעלי העניין הרלוונטיים. שלושים תרופות אשר פותחו על ידי חברת Roche כלולות ברשימות המודל לתרופות חיוניות של ארגון הבריאות העולמי, ביניהן תרופות אנטיביוטיות מצילות חיים, תרופות נגד מלריה ותרופות לטיפול בסרטן. יתרה מכך, חברת Roche זכתה להכרה כמובילת הענף בקיימות בתוך תעשיית התרופות במשך 10 שנים ברציפות על פי מדדי הקיימות של Dow Jones (DJSI).

קבוצת רוש, שמשרדיה הראשיים ממוקמים בבאזל, שווייץ, פועלת בלמעלה מ- 100 מדינות, ובשנת 2017 העסיקה כ- 94,000 בני אדם ברחבי העולם. בשנת 2017, השקיעה חברת Roche 10.4 מיליארדCHF במחקר ופיתוח, ומכירותיה הסתכמו ב- 53.3 מיליארד CHF .

Genentech הממוקמת בארה”ב היא חברה מקבוצת רוש ובבעלותה המלאה.

רוש היא בעלת המניות העיקרית בחברת Chugai Pharmaceutical ביפן.

למידע נוסף, אנא בקרו באתר www.roche.com

כל הסימנים המסחריים בהם נעשה שימוש או המוזכרים בידיעה זו מוגנים על פי חוק.

סימוכין[1] WFH. Guidelines for the management of haemophilia. 2012 [Internet; cited 2018 October]. Available from: http://www1.wfh.org/publications/files/pdf-1472.pdf.

 [2] Berntorp E, Shapiro AD. Modern haemophilia care. The Lancet 2012; 370:1447-1456.

[3] Marder VJ, et al. Hemostasis and Thrombosis. Basic Principles and Clinical Practice. 6th Edition, 2013. Milwakee, Wisconsin. Lippincott Williams and Wilkin.

[4] Franchini M, Mannucci PM. Haemophilia A in the third millennium. Blood Rev 2013; 179-84.

[5] Gomez K, et al. Key issues in inhibitor management in patients with haemophilia. Blood Transfus. 2014; 12:s319-s329.

 [6] Whelan, SF, et al. Distinct characteristics of antibody responses against factor VIII in healthy individuals and in different cohorts of haemophilia A patients. Blood 2013; 121:1039-48.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הטיפ השבועי עם פרופ' רז: הפסקת או לקיחת אספירין במטופלים.

    הטיפ השבועי עם פרופ' רז: הפסקת או לקיחת אספירין במטופלים.

    פרופ’ רז עוסק בהפסקת/לקיחת אספירין במטופלים, ומתייחס למאמר שפורסם לאחרונה ב-JAMA בו נמצא שבמטופלים ללא אינדיקציה לנטילת אספירין, הפסקת הטיפול הביאה לעליה בסיכון לאירועים לבביים, בעוד שהמשך נטילת הטיפול לא נקשרה לעליה משמעותית בסיכון לדימום. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • אמבוליזציה של הרחם עשויה למנוע צורך בכריתת רחם בנשים עם דימום לאחר-לידה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Society of International Radiology)

    אמבוליזציה של הרחם עשויה למנוע צורך בכריתת רחם בנשים עם דימום לאחר-לידה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Society of International Radiology)

    מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Society of International Radiology עולים שיעורי הצלחה גבוהה לאמבוליזציה של עורק הרחם בשליטה בדימום לאחר-לידה ומניעת צורך בכריתת רחם בנשים רבות עם דימום לאחר לידה. אמבוליזציה של עורק הרחם הינה פרוצדורה זעיר-פולשנית הכוללת הזרקת חלקיקים קטנים החוסמים זמנית את זרימת הדם לעורקי הרחם. החוקרים השלימו מחקר רטרוספקטיבי […]

  • החשיבות הפרוגנוסטית של חסר ויטמין C בחולים עם דימום חד מדרכי עיכול עליונות   (Aliment Pharmacol Ther)

    החשיבות הפרוגנוסטית של חסר ויטמין C בחולים עם דימום חד מדרכי עיכול עליונות   (Aliment Pharmacol Ther)

    בחולים עם דימום חד מדרכי עיכול עליונות, חסר ויטמין C מלווה בפרוגנוזה גרועה יותר, כולל עליה בשיעורי תמותה, דימום חוזר והארכת משך האשפוז, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Alimentary Pharmacology and Therapeutics. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי וויטמין C הינו מרכיב תזונתי חיוני בעל חשיבות לייצור קולגן, כולל במערכת העיכול. מטרת המחקר […]

  • ההשפעה של טיפול אנטי-תרומבוטי על הסיכון לסיבוכי דמם במבוגרים לאחר חבלת ראש קלה (Brain Inj)

    ההשפעה של טיפול אנטי-תרומבוטי על הסיכון לסיבוכי דמם במבוגרים לאחר חבלת ראש קלה (Brain Inj)

    במאמר שפורסם בכתב העת Brain Injury מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול אנטי-תרומבוטי אינו מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכי דמם במבוגרים מעל גיל 60 שנים לאחר חבלת ראש קלה. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע אם טיפול אנטי-תרומבוטי מעלה את סיכון לדימום תוך-מוחי במבוגרים לאחר חבלת ראש קלה. לצורך כך, החוקרים השלימו מחקר […]

  • האם טיפול ב-Tranexamic Acid מעלה את הסיכון לאירועים תרומבוטיים בחולים בסיכון גבוה? (J Bone Joint Surg)

    האם טיפול ב-Tranexamic Acid מעלה את הסיכון לאירועים תרומבוטיים בחולים בסיכון גבוה? (J Bone Joint Surg)

    טיפול ב- Tranexamic Acidבמהלך ניתוח החלפת מפרק לא היא לעליה בסיכון לאירועים תרומבוטיים בחולים בסיכון גבוה עם היסטוריה של תרומבואמבוליזם ורידי, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The Journal of Bone & Joint Surgery. יתרה מזאת, בחולים שטופלו ב- Tranexamic Acid תועדו שיעורים נמוכים יותר של אנמיה ושיעורים נמוכים יותר של עירוי דם. החוקרים […]

  • מתן מוקדם של Cryoprecipitate אינו משפר תוצאות מטופלים עם דימום לאחר טראומה (JAMA)

    מתן מוקדם של Cryoprecipitate אינו משפר תוצאות מטופלים עם דימום לאחר טראומה (JAMA)

    הוספת Cryoprecipitate במינון גבוה ובשלב מוקדם לטיפול הסטנדרטי אינה מלווה בשיפור התוצאות הקליניות בחולים עם דימום לאחר טראומה שנדרשו להפעלת פרוטוקול דימום מג’ורי. מחקר CRYOSTAT-2 היה מחקר התערבותי, רב-מרכזי, אקראי, בתווית-פתוחה, שכלל 1,604 חולים מ-25 מרכזי טראומה גדולים בבריטניה ומחקר אחד בארצות הברית בין אוגוסט 2017 ועד נובמבר 2021.  מבין אלו, 805 חולים חולקו באקראי […]

  • האם פרוצדורת REBOA משפרת תוצאות דימום טראומטי לגו? (JAMA)

    האם פרוצדורת REBOA משפרת תוצאות דימום טראומטי לגו? (JAMA)

    בפצועי טראומה עם דימום חמור מהגו, פרוצדורת REBOA (או Resuscitative Endovascular Balloon Occlusion of the Aorta) לא הפחיתה את הסיכון לתמותה ואף עשויה להיות מלווה בסיכון מוגבר לתמותה לאחר 90 ימים, כאשר משולבת עם טיפול סטנדרטי בדימומים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי REBOA הינה טכניקה חדשה […]

  • האם צריכת תמרים עשויה להפחית את הסיכון לדימום לאחר-לידה? (BMC Womens Health)

    האם צריכת תמרים עשויה להפחית את הסיכון לדימום לאחר-לידה? (BMC Womens Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת BMC Women’s Health מדווחים חוקרים כי צריכת תמרים עשויה להפחית את היקף הדימום מוקדם לאחר-לידה טבעית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דימום לאחר-לידה, אנמיה וחסר ברזל הן הפרעות נפוצות באוכלוסייה. אמצעים בטוחים, זולים וזמינים להפחתת היקף הדימום לאחר לידה עשויים להוות כלים חשובים לשיפור בריאות האם בתקופה זו. לאור זאת, במחקר […]

  • סיכון מוגבר לדימום נרתיקי חריג בנשים בעקבות חיסון כנגד קורונה (Sci Adv)

    סיכון מוגבר לדימום נרתיקי חריג בנשים בעקבות חיסון כנגד קורונה (Sci Adv)

    במאמר שפורסם בכתב העת Science Advances מדווחים חוקרים כי בנשים ללא מחזורי ווסת תועדה עליה בסיכון להופעת דימום נרתיקי חריג לאחר קבלת חיסונים כנגד נגיף הקורונה. הם העלו את האפשרות כי ייתכן והתופעה קשורה לחלבון הזיז של נגיף ה-SARS-CoV-2 בחיסונים. בעקבות זמינות החיסונים כנגד קורונה, נשים רבות החלו לדווח על דימומי ווסת כבדים מהרגיל. חוקרים […]

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.