במהלך הצגה בכנס ה-World Congress on Osteoarthritis דיווחו חוקרים על מחקר קטן ממנו עולה כי תכשיר פומי של חומצה היאלרונית, הקרוי Hyal-Joint, הביא לשיפור בכאב על-רקע אוסטיאוארתריטיס של הברך בשיעור של 50%, אם כי הטיפול עדיין לא היה עדיף על פלסבו.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מזה שנים חומצה היאלרונית ניתנת בהזרקה למפרקים עם אוסטיאוארתריטיס. החידוש כעת היה מתן הטיפול באופן פומי. Hyal-Joint משווק בארצות הברית ואירופה.
במסגרת המחקר בחנו החוקרים את תוצאות הטיפול ב-Hyal-Joint בשבעים מבוגרים עם אוסטיאוארתריטיס של הברך בדרגה בינונית-עד-חמורה (דרגה II-III בסולם Kellgren-Lawrence) ועם תפליט סינוביאלי לטארלי או לונגיטודינאלי (למעלה מ-4 מ”מ).
החוקרים חילקו באקראי את החלים לטיפול ב-Hyal-Joint במינון 80 מ”ג או לטיפול בפלסבו במשך שלושה חודשים. הם עקבו אחר התפליט הסינוביאלי בשקע מעל הפיקה (Suprapatellar Recess) באמצעות בדיקת אולטרה-סאונד. כמו כן, החוקרים עקבו אחר עוצמת הכאב באמצעות מדד Huskisson’s Visual Analog Scale.
החוקרים מדווחים כי ממוצע התפליט הסינוביאלי היה דומה בשתי הקבוצות בתחילת המחקר (6.85 מ”מ בקבוצת ההתערבות ו-6.16 מ”מ בקבוצת הפלסבו). עם Hyal-Joint נרשמה ירידה בתפליט הסינוביאלי ל-2.72 מ”מ, לעומת ירידה ל-3.15 מ”מ בקבוצת הפלסבו.
עוצמת הכאב הייתה פחות או יותר דומה בשתי הקבוצות (6.4 בקבוצת ההתערבות ו-6.5 בקבוצת הפלסבו). אך לאחר תשעה שבועות, בקבוצת ההתערבות נרשמה ירידה של 50% בכאב, בהשוואה לירידה של 32% בקבוצת הפלסבו. החוקרים כותבים כי ההבדלים בין הקבוצות היו משמעותיים מבחינה קלינית, אך לא מובהקים סטטיסטית.
מתוך כנס ה- World Congress on Osteoarthritis
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!