Rheumatoid Arthritis

הקשר בין טיפול anti-TNF וזיהומי עור בחולי RA (מתוך Arthritis and Rheumatism)

מבדיקת חולי Rheumatoid Arthritis (RA) קשים עולה כי טיפול ב-anti-TNF אינו מלווה בשיעור מוגבר של זיהומים חמורים בהשוואה לטיפול DMARD (Disease Modifying AntiRheumatic Drugs). עם זאת, מצויין במחקר שהתפרסם בגליון אוגוסט של Arthritis and Rheumatism, כי טיפול anti-TNF מעלה את הסיכון לזיהומי עור ורקמה רכה חמורים.

החוקרים ערכו מחקר פרוספקטיבי בו השתתפו 7664 חולי RA קשים המטופלים ב-anti-TNF ו-1354 חולי RA קשים המטופלים ב-DMARD. במהלך קרוב ל-4 שנים, נרשמו 525 זיהומים חמורים בקרב מטופלי Anti-TNF לעומת 56 מקרים בקרב מטופלי DMARD.

החוקרים לא מצאו הבדל בסיכון לזיהום בין שלושת טיפול anti-TNF המאושרים לשימוש, Etanercept, Infliximab ו-Adalimumab. Incidence Rate Ratio המתוקנן לזיהום חמור עמד על 1.03 עבור anti-TNF לעומת טיפול DMARD (כולל זיהומים חיידקיים תוך-תאיים וזיהומים ספציפיים לאתר).

למעשה, התמותה הקשורה בזיהום חמור היתה מעט נמוכה יותר תחת טיפול anti-TNF.

עם זאת, IRR עבור זיהומי עור ורקמה רכה חמורים הקשורים בטיפול anti-TNF עמד על 4.28 בהשוואה ל-DMARD. זיהומים חיידקיים תוך-תאיים הופיעו רק בקבוצת מטופלי anti-TNF. כמו כן נרשם סיכון מוגבר לשחפת בעקבות טיפול anti-TNF.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ייתכן ול-TNF יש תפקיד פיזיולוגי חשוב במנגנוני ההגנה של המאכסן בעור וברקמה הרכה מעבר לאלו הקיימים ברקמות אחרות.

Arthritis Rheum 2006;54:2368-2376.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך