Traumatic Brain Injury

טיפול מונע עשוי להפחית את הסיכון לפרכוסים משנית לטראומה במבוגרים לאחר חבלת ראש (JAMA Neurology)

טיפול למניעת פרכוסים מלווה בירידה מתונה בסיכון להופעת פרכוסים בשלב מוקדם לאחר טראומה במבוגרים לאחר חבלת ראש קלה או בינונית, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology.

החוקרים השלימו מטה-אנליזה של שמונה מחקרים שכללו 5,637 חולים עם חבלת ראש קלה (מדד Glasgow Coma Scale של 13-15 נקודות) או בינונית (מדד GCS של 9-12 נקודות) במדינות בעלות הכנסה גבוהה והשוו את שיעורי הופעה מוקדמת של פרכוסים לאחר-חבלה עם טיפול למניעת פרכוסים לעומת ללא טיפול מונע.

בקרב חולים אלו, 1,541 קיבלו טיפול למניעת פרכוסים, כולל Levetiracetam, Phenytoin ו-Valproic Acid.

התוצא העיקרי היה הירידה האבסולוטית בסיכון להופעה מוקדמת של הופעה מוקדמת של פרכוסים לאחר-חבלה, אשר הוגדרה כפרכוס בתוך שבוע מחבלה ראשונית, בחולים עם חבלת ראש קלה או בינונית, שקיבלו טיפול למניעת פרכוסים בתוך שבוע מהחבלה.  התוצא המשני היה ירידה אבסולוטית בסיכון עם חבלת ראש קלה בלבד, אשר נבחן בחמישה מחקרים שכללו 3,803 משתתפים.

טיפול למניעת פרכוסים הוביל לירידה של 0.6% בסיכון האבסולוטי להופעה מוקדמת של פרכוסים לאחר-חבלה בחולים עם חבלת ראש קלה עד בינונית (p=0.02). בדומה, הירידה האבסולוטית בסיכון במקרים של חבלת ראש קלה בלבד עמדה על 0.6% (p=0.04).

שכיחות הופעה מוקדמת של פרכוסים לאחר חבלת ראש הייתה נמוכה ונעה בין 0% עד 4%.  בסך הכול, 167 חולים נדרשו לטיפול למניעת אירוע של פרכוס.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בקרב חולים עם גורמי סיכון להופעה מוקדמת של פרכוס לאחר חבלת ראש, על הרופאים לשקול התחלת טיפול למניעת פרכוסים. יש לקחת בחשבון את השכיחות הנמוכה של פרכוסים לאחר חבלת ראש ואת הירידה הקטנה בסיכון אל מול הסיכון הכרוך בטיפול תרופתי נוגד-פרכוס.

JAMA Neurology, April 8, 2024

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם נוגדי-היסטמינים עלולים לעורר פרכוסים בילדים? (JAMA Netw Open)

    האם נוגדי-היסטמינים עלולים לעורר פרכוסים בילדים? (JAMA Netw Open)

    טיפול בנוגדי-היסטמינים מדור ראשון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להופעת פרכוסים בילדים, עליה הבולטת במיוחד באלו בגילאי 6-24 חודשים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים מקוריאה השלימו מחקר חתך להערכת הסיכון לפרכוסים על-רקע טיפול בנוגדי-היסטמינים מדור ראשון. הם בחנו את הנתונים אודות 11,729 ילדים עם אירוע פרכוסי (ביקור בחדר מיון עם […]

  • טכנולוגית בריאות דיגיטלית לבישה לחולי אפילפסיה (NEJM)

    טכנולוגית בריאות דיגיטלית לבישה לחולי אפילפסיה (NEJM)

    לאנשים החיים עם אפילפסיה, כמו גם משפחותיהם ומטפליהם, אפילפסיה היא הפרעה בלתי צפויה, מאתגרת ולעתים קרובות גורמת לחששות, במיוחד בשליש מהאנשים עם אפילפסיה שיש להם התקפים למרות הטיפול הרפואי. סקירה זו מתוך ה-NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE סוקרת את ההתפתחויות העכשוויות, וכן את היתרונות ואת המגבלות של טכנולוגיית בריאות דיגיטלית לבישה המיועדת לחולי אפילפסיה.  פציעות […]

  • טיפול ב-Levetiracetam מפחית סיכון לפרכוסים בנשים בגיל הפוריות (Neurology)

    טיפול ב-Levetiracetam מפחית סיכון לפרכוסים בנשים בגיל הפוריות (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בנשים בגיל הפוריות עם אפילפסיה כללית אידיופטית, החלפת טיפול תרופתי מ-Valproate ל- Levetiracetamלעומת Lamotrigine מפחיתה את הסיכון להישנות פרכוסים לאחר 24 חודשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אפילפסיה כללית אידיופטית הינה צורה נפוצה של אפילפסיה ומהווה 15-20% מהמקרים, עם שכיחות מעט […]

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה