מנת דחף של חיסון כנגד קורונה מלווה במחזורי ווסת קצרים יותר בנערות מתבגרות במהלך ארבעת החודשים לאחר קבלת החיסון, בפרט באלו שהיו בשלב הפוליקולארי, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Adolescent Health. החיסון לא השפיע על הדימום, כאב, או תסמינים אחרים של המחזור החודשי.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דיווחים אודות שינויים במחזור החודשי לאחר חיסון כנגד COVID-19 החלו להופיע בתחילת שנת 2021, עם חששות אודות ההשפעה של החיסון על מחזורי הווסת. הם השלימו מחקר פרוספקטיבי שכלל 65 מתבגרות (גיל ממוצע, 17.3 שנים), מהן 47 קיבלו סדרה ראשונית של חיסוני כנגד COVID-19 לפחות שישה חודשים לפני קבלת מנת דחף (קבוצת התערבות) ו-18 לא קיבלו מנת דחף של החיסון (קבוצת ביקורת), שתיים מהן מעולם לא קיבלו חיסון כנגד COVID-19, ארבע שקיבלו חיסון ראשוני אך לא מנת דחף ו-12 שקיבלו חיסון ראשוני ומנת דחף אך למעלה משישה חודשים לפני המחקר.
אורך המחזור החודשי נמדד לאורך שלושה מחזורים לפני וארבעה מחזורים לאחר החיסון בקבוצת ההתעבות ולאורך שבעה מחזורים בקבוצת הביקורת. החוקרים בחנו את הדימום, כאב ודחק על-רקע מחזור חודשי בתחילת המחקר וכל חודש לאורך שלושה חודשים לאחר החיסון.
בקרב משתתפות בקבוצת ההתערבות מרווח הזמן בין מחזורי ווסת היה קצר בממוצע ב-5.35 ימים לאחר קבלת מנת דחף (P=0.03), בפרט במהלך המחזור השני. מנגד, באלו בקבוצת הביקורת לא תועדו שינויים באורך המחזור החודשי.
קבלת מנת דחף בשלב הפוליקולארי לוותה בקיצור משמעותי של המחזור החודשי בהשוואה למחזורים שקדמו לקבלת החיסון (p=0.0157). החוקרים לא זיהו הבדל בדימום, כאב ותסמינים אחרים של המחזור החודשי לאחר מנת הדחף.
רמות דחק בסיסיות גבוהות יותר לוו במרווח קצר יותר בין מחזורי הווסת (P=0.03) בשתי הקבוצות, ללא תלות בקבוצת המחקר.
ממצאי המחקר עשויים להיות חשובים במהלך הייעוץ להורים אודות שינויים אפשריים במחזורי הווסת בנערות מתבגרות לאחר קבלת מנת דחף של חיסון כנגד COVID-19.
J Adolescent Health, Aug 2024
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!