חיסונים כנגד קורונה מפחיתים את הסיכון לתמותה בילדים (BMJ)

השלמת שתי מנות חיסון של חברת פייזר, מודרנה או סינופארם כנגד נגיף הקורונה הפחיתה את הסיכון לתמותה בילדים ומתבגרים לאורך זמן, ללא תלות בווריאנט הדומיננטי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMJ. עם זאת, היעילות של החיסון במניעת זיהום קורונה בטווח הקצר לאחר החיסון הייתה קטנה יותר בזמן גל האומיקרון ופחתה בצורה חדה עם הזמן.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את היעילות של שתי מנות חיסון כנגד קורונה להפחתת הסיכון לתמותה על-רקע COVID-19 ואובדן החסינות בטווח הקצר בילדים (גילאי 3-11 שנים) ומתבגרים (12-17 שנים) בתקופות בהן וריאנט דלתה ואומיקרון היו הנפוצים בארגנטינה.

החוקרים ערכו חיפוש במאגרי National Surveillance System ו-Nominalized Federal Vaccination Registry ומצאו כי 844,460 ילדים ומתבגרים ללא זיהום קודם בקורונה היו זכאים לקבלת משטר החיסון והשלימו בדיקת PCR או בדיקת אנטיגן בין ספטמבר 2021 ועד אפריל 2022. לאחר התאמה לביקורות תואמות, 139,321 (60.3%) מבין 231,181 המקרים נותרו זמינים לניתוח הנתונים.

התוצאים העיקריים של המחקר כללו זיהום בקורונה ותמותה על-רקע COVID-19. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הסיכוי לזיהום בקורונה בקרב אלו שהשלימו שתי מנות חיסון ואלו שלא חוסנו.

היעילות המשוערת של החיסון כנגד נגיף הקורונה עמדה על 61.2% (רווח בר-סמך 95% של 56.4-65.5%) בילדים ועל 66.8% (רווח בר-סמך 95% של 63.9-69.5%) במתבגרים בתקופת גל דלתא ועל 15.9% (רווח בר-סמך 95% של 13.2-18.6%) ו-26.0% (23.2-28.8%) בזמן גל אומיקרון.

יעילות החיסון פחתה עם הזמן, בעיקר במהלך גל אומיקרון, עם ירידה מ-37.6% (רווח בר-סמך 95% של 34.2-40.8%) לאחר 15-30 ימים מהחיסון ל-2.0% (רווח בר-סמך 95% של 1.8-5.6%) לאחר 60 ימים ומעלה בילדים ומ-55.8% (רווח בר-סמך 95% של 52.4-59%) ל-12.4% (רווח בר-סמך 95% של 8.6-16.1%) במתבגרים.

יעילות החיסון כנגד תמותה על-רקע זיהום בקורונה במהלך גל אומיקרון עמדה על 66.7% (רווח בר-סמך 95% של 6.4-89.8%) בילדים ועל 97.6% (רווח בר-סמך 95% של 81.0-99.7%) במתבגרים.

ממצאי המחקר תומכים בהגנה של חיסונים כנגד קורונה מפני תמותה בילדים ומתבגרים, ללא תלות בווריאנט הדומיננטי. עם זאת, היעילות של החיסונים במניעת הדבקה בנגיף בטווח הקצר לאחר החיסון הייתה קטנה יותר בזמן גל אומיקרון ופחתה במהירות.

 

BMJ, Nov 2, 2022

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    בנשים לאחר טיפולי IVF/ICSI הדבקה בנגיף קורונה בתוך עשרה שבועות מהחזרת עוברים אינה משפיעה לרעה על תוצאות היריון, שיעורי השרשה והפלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל נתונים אודות 857 נשים בגילאי 20-29 שנים שעברו IVF/ICSI במרכז הפריה חוץ גופית בסין. הם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • ההשפעה של טיפולים כנגד COVID-19 על חולים עם מחלת מעי דלקתית (Dig Dis Sci)

    ההשפעה של טיפולים כנגד COVID-19 על חולים עם מחלת מעי דלקתית (Dig Dis Sci)

    במהלך טיפול כנגד COVID-19 ייתכן ויהיה מקום להשהיית טיפולים כנגד מחלת מעי דלקתית, אך צעד זה אינו מוביל לעליה בהתלקחויות הזיהום הנגיפי, כאשר חיסון קודם כנגד COVID-19 מסייע בהפחתת הסיכון לסיבוכים עקב הזיהום הנגיפי, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם מחלת מעי דלקתית תחת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה