גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי נותרו גבוהים עקב הסיבוכים מסכני החיים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את שיעורי היארעות ותמותה עקב אנדוקרדיטיס זיהומי וגורמים המנבאים תמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת.

החוקרים השלימו סקירה שיטתית במאגרי PubMed, SCOPUS ו-OVID SP לזיהוי מחקרים רלבנטיים. החיפוש הוביל לזיהוי 12 מחקרים עם 3,738 חולים עם מחלת לב מולדת שנכללו במטה-אנליזה.

ההיארעות הכוללת של אנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת עמדה על 1.26 מקרים ל-1,000 שנות-מטופל (רווח בר-סמך 95% של 0.55-1.96). טיפול ניתוחי לאנדוקרדיטיס זיהומי שימש ב-60% מהמקרים (רווח בר-סמך 95% של 46-72%).

מהנתונים עולה כי שיעורי התמותה עקב אנדוקרדיטיס זיהומי עמדו על 9% (רווח בר-סמך 95% של 7-12%), כאשר גורמים שנקשרו עם סיכון מוגבר לתמותה כללו טיפול שמרני (יחס סיכויים של 5.07, רווח בר-סמך 95% של 4.63-5.57), הפרעה בתפקוד כלייתי (יחס סיכויים של 4.15, רווח בר-סמך 95% של 2.92-5.88), סיבוכים מוחיים (יחס סיכויים של 3.59, רווח בר-סמך 95% של 1.78-7.23), פגיעה במסתם/אבצס (יחס סיכויים של 2.67, רווח בר-סמך 95% של 1.71-4.16), זיהום ב-Staphylococcus aureus (יחס סיכויים של 2.32, רווח בר-סמך 95% של 1.33-4.06), תסחיף (יחס סיכויים של 2.03, רווח בר-סמך 95% של 1.47-2.79), מדד מסת גוף (יחס סיכויים של 1.10, רווח בר-סמך 95% של 1.01-1.21), גיל (יחס סיכויים של 1.02, רווח בר-סמך 95% של 1.00-1.04) והיסטוריה של אירוע קודם של אנדוקרדיטיס זיהומי (יחס סיכויים של 1.02, רווח בר-סמך 95% של 1.00-1.04).

החוקרים מסכמים וכותבים כי בעוד ששיעורי התמותה עקב אנדוקרדיטיס זיהומי נמוכים במבוגרים עם מחלת לב מולדת, הסיכון לתמותה גבוה משמעותית במקרים בהם בוחרים בגישת טיפול שמרנית.

Int J Cardiol, Sep 1, 2024

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שכיחות גבוהה של תסמיני תסמונת מעי רגיז לאחר גסטרואנטריטיס חדה (Gut)

    שכיחות גבוהה של תסמיני תסמונת מעי רגיז לאחר גסטרואנטריטיס חדה (Gut)

    גסטרואנטריטיס חדה מעלה את הסיכון להתפתחות דיספפסיה פונקציונאלית ותסמונת מעי רגיז, כאשר במחצית מהחולים תסמונת מעי רגיז נותרת למשך עד ארבע שנים לאחר הזיהום, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Gut. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הפרעות בממשק מוח-מעי, דוגמת תסמונת מעי רגיז ודיספפסיה פונקציונאלית, עשויות להופיע לאחר גסטרואנטריטיס זיהומית חדה, אך אין נתונים […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה