משפחה

השפעת מתן LGG פומי על תופעות לואי גסטרואינטסטינליות במהלך טיפול משולש כנגד Helicobacter pylori

Effect of Lactobacillus GG supplementation on antibiotic-associated gastrointestinal side effects during Helicobacter pylori eradication therapy: a pilot study. Armuzzi A, Cremonini F, Ojetti V, Bartolozzi F, Canducci F, Candelli M, Santarelli L, Cammarota G, De Lorenzo A, Pola P, Gasbarrini G, Gasbarrini A. Digestion. 2001;63(1):1-7.

רקע: הטיפול המשולש הכולל תרופה נוגדת הפרשת חומצה מסוג PPI בצירוף 2 תרופות אנטיביוטיות (אמוקסיצילין, קלריתרומיצין או מטרונידאזול) מהווה את היסוד לטיפול ב- Helicobacter pylori (ה"פ). דא עקא, שטיפול זה כרוך לעתים בתופעות לואי ובעיקר במערכת העיכול.
מטרת העבודה היתה לבדוק את השפעת מתן פומי של LGG על שיעור תופעות הלוואי הגסטרואינטסטינליות במהלך טיפול משולש כנגד ה"פ.
נבדקים ושיטות: המחקר כלל 60 מטופלים עם זיהום בה"פ שקיבלו טיפול למשך שבוע שכלל רבפראזול 20 מ"ג, קלריתרומיצין 500 מ"ג וטינידזול 500 מ"ג, התרופות ניתנו פעמיים ביום למשך שבוע ימים. מחצית מהמטופלים קיבלו בנוסף LGG למשך 14 יום במהלך הטיפול ובשבוע שאחריו ומחציתם טופלו בפלצבו.
תוצאות: בקרב הקבוצה שטופלה בLGG נצפתה ירידה משמעותית בתופעות הלוואי שכללו: שלשול (RR=0.1), בחילה (RR= 0.3) והפרעות בטעם (RR=0.5). גם בהערכה כללית של המטופלים לגבי סבילות הטיפול נרשמה העדפה ברורה למטופלים שנטלו LGG.
מסקנה: לתוספת LGG השפעה מטיבה על סבילות והפחתת תופעות הלוואי של טיפול משולש כנגד ה"פ.

למאמר המקורי

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים