ההשלכות הכלכליות של תסמונת המעי הרגיז

מטרת מחקר זה, שהתפרסם ב-Archives of internal medicine ,היה למדוד את העלות הישירה של טיפול בתסמונת המעי הרגיז,או( irritable bowel syndrome (IBS, ואת העלות העקיפה למקום העבודה. תוצאות אלו הושגו באמצעות מחקר רטרוספקטיבי של מידע על כלל התביעות האדמינסטרטיביות שהוגשו ל-100 יצרניים אמריקאים וכללו את כל התביעות הרפואיות,תרופתיות ותביעות על נכויות מצד העובדים ,בני זוגם או התלויים בהם ופורשים או מפוטרים. 

החוקרים סיווגו חולים על IBS כאינדבידואלים,בני גילאים 18-64, שקיבלו קוד ראשוני או שניוני עבור IBS וקוד ראשוני עבור עצירות או כאב בטן בין התאריכים 1.1.96 ל- 31.12.98 .  מבין החולים עם IBS, כ-94% הוצמדו  על בסיס של גיל ,מין, מצב תעסוקתי ומיקוד לאוכלוסיית ביקורת של מוטבים. עלויות ישירות ועקיפות לחולים עם IBS הושוו לאלו של חולים בקבוצת הביקורת. 

 סה”כ העלויות,ישירות ועקיפות, לחולה עם IBS היו כ-4,527$ בשנת 98′ בהשוואה לכ-3,276$ עבור מוטב ביקורת. העלות הממוצעת לביקורי רופא היו כ-524$ לחולה עם IBS ו-כ-345$ למשתתף בקב’ הביקורת.  הממוצע לטיפול בחולה לא מאושפז למעביד היה 1,258$ לחולה עם IBS ן-742$ לביקורת. הוצאות הקשורות להעדרויות מן העבודה למעסיק היו 901$ לחולה עם IBS בהשוואה לממוצע של 528$ עבור חולה ללא IBS. החוקרים מסכמים, אם כן,כי תסמונת המעי הרגיז היא נטל כלכלי משמעותי על מעסיק, עקב עלויות כלכליות ישירות ועקיפות בהשוואה בין חולים עם IBS לבין קבוצת הביקורת. 

   Arch Intern Med. 2003;163:929-935

 ***לאחרונה נרשמה ואושרה תרופה חדשה לטיפול ב- IBS, גם בישראל, בשם ZELMAC שהוכיחה יעילות בהפחתת הסימפטומים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה