בבית החולים בילינסון נפתחה מחלקה שיקומית חדשה של בילינסון והמרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת הכללית

בבית החולים בילינסון נפתחה מחלקה שיקומית חדשה של בילינסון והמרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת הכללית. המחלקה נפתחת על רקע הצורך הגדל במיטות שיקום במלחמה והמחסור הצפוי לנוכח המשך המערכה. לפי דו”ח משרד הבריאות: בישראל יש 60 אחוזים בלבד ממספר מיטות האשפוז השיקומי הממוצע במדינות ה-OECD. המחלקה השיקומית החדשה כוללת: פיקוח רפואי 24 שעות ביממה, מתחמי טיפול ומרחב ממוגן.

המחלקה, שנפתחה כחלק מההערכות בית החולים להמשך המלחמה וקליטת פצועים, מופעלת על ידי צוות רב-מקצועי עתיר ידע וניסיון שיקומי של המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין.

במחלקה שממוקמת בקומפלקס החדש של מרכז דוידוף, יוכלו להתאשפז 16 מטופלים עם ליווי רפואי של 24 שעות ביממה. היא כוללת מתחמי טיפול ומרחב ממוגן ובו מספר חדרי אשפוז.

המהלך יאפשר שילוב של שיקום בשלבים מוקדמים, במקביל להמשך טיפול ומעקב רפואי. פתיחת מחלקת השיקום החדשה מתרחשת על רקע של מחסור חמור במיטות שיקום בישראל. על פי דו”ח משרד הבריאות שהתפרסם לפני מספר חודשים, בישראל יש 60 אחוזים בלבד ממספר מיטות האשפוז השיקומי הממוצע במדינות ה-OECD.

בגלל אופי הפציעות מתחילת המלחמה, גברה הדרישה למיטות אשפוז שיקומי עם דגש על שיקום קצר מועד, ולכן הותאמה המחלקה החדשה בבילינסון למתן מענה של טיפולים אינטנסיביים בתקופת השיקום הראשונית.

בין הטיפולים שניתנים במחלקה על ידי הצוותים של לוינשטיין: 

פיזיותרפיה: צוות הפיזיותרפיה במחלקת השיקום מעריך את מצבו של המטופל ומתאים לכל פצוע תוכנית טיפול אישית במטרה להשיג עצמאות תפקודית מירבית כבר במהלך האשפוז בבית החולים הכללי.

ריפוי בעיסוק: צוות הריפוי בעיסוק מבצע הערכות תפקודיות, מוטוריות, תחושתיות וקוגניטיביות על מנת להתאים לפצוע את הטיפול המדויק לו לחיזוק מיומנויות שנפגעו ולהקניית כלים חדשים אשר יאפשרו לו לשוב לתפקודי החיים ולעיסוקים המשמעותיים לו. שיקום הפרעות בתקשורת: מטרתו לטפל בנפגעים הסובלים מהפרעות בשפה, בדיבור ובקול, לאפשר תפקודי אכילה ובליעה בטוחים ולהתאים תקשורת יעילה עם הסביבה גם לנפגעים אשר יוצאים ממצב של חוסר הכרה.

עבודה סוציאלית: מתן מענה פסיכו-סוציאלי למטופלים ובני משפחותיהם כולל סיוע במיצוי זכויות ותיווך מול מוסדות רלוונטיים.

השירות הפסיכולוגי: המטופלים במחלקת השיקום מקבלים טיפול רגשי שמסייע להם בתהליכי ההתמודדות ועיבוד הטראומה שחוו וכולל ייעוץ וטיפול לכל מאושפז על פי צרכיו.

 

ד”ר חגי אמיר, מנהל המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין: “השיקום מתחיל מרגע הגעתם של הלוחמים והמטופלים לבית החולים. יחידה שיקומית קדמית מאפשרת את התחלת השיקום כבר במחלקה המטפלת בבית החולים הכללי והמשך השיקום הרצוי ברמה הגבוהה ביותר במחלקת השיקום הקדמית. כל זאת כתחנת מעבר לשיקום המקצועי המדויק לפי סוג הפגיעה של המטופל ובהתאם למצבו”.

ד”ר איתן וירטהיים מנהל בתי החולים בילינסון והשרון: “המחסור במיטות שיקום לצד המשך המלחמה מחייב הקמה ופתיחה של מרכזי שיקום נוספים. לצערי אנחנו צופים שהצורך ילך ויגדל. המהלך שנעשה פה יאפשר מעתה לפצועים לעבור באופן מידי ונגיש מהמחלקות בבילינסון, היישר למחלקה השיקומית החדשה בתוך דקות ספורות, ללא צורך בהעברה למרכזי שיקום מחוץ לבילינסון. יתרון נוסף הוא שמתאפשר להם להיות קרובים למנתחים במידה ויעלה צורך בניתוחי המשך”.

ריקי זטלנד, מנהלת הסיעוד בבילינסון: “מתחילת המלחמה טופלו בבילינסון עד כה כ-200 פצועים וכהערכות להמשך המערכה, בית החולים איחד כוחות עם המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין וביחד פתחנו מחלקה שיקומית שתאפשר רצף טיפולי לפצועים שנקלטים. המנתחים והרופאים שטיפלו בהם במהלך האשפוז במחלקה האורתופדית, מחלקת הפלסטיקה והמחלקות הכירורגיות, ימשיכו ללוות אותם כעת גם במהלך השיקום. הקמת מחלקה שיקומית, היא צו השעה לאור המצב”.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה