מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי.

מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי בשנת 2021 ומיועד להתוויות מעטות לחולים עם NSCLC מתקדם-מקומית או גרורתי. שתי התרופות מיוצרות ע”י חברת Jannsen Biotech.

Lazertinib הינו מעכב פומי של EGFR עם פעילות סלקטיבית מאוד, היכול לחדור למוח ו- Amivantamab הינו נוגדן המכוון כנגד EGFR ו-MET.

האישור הנוכחי מבוסס על תוצאות מחקר MARIPOSA, מחקר בשלב 3 שהראה כי הטיפול המשולב הפחית את הסיכון להתקדמות מחלה או תמותה בהיקף של 30%, בהשוואה ל-Osimertinib.

במחקר MARIPOSA נכללו 1,074 חולים עם מחיקת אקסון 19 או החלפת L858R באקסון 21 עם סרטן ריאות מסוג NSCLC מתקדם-מקומית או גרורתי, שלא קיבלו טיפול סיסטמי קודם כנגד מחלה מתקדמת. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת משלב Amivantamab עם Lazertinib, לטיפול ב-Osimertinib בלבד, או Lazertinib בלבד.

משלב Amivantamab עם Lazertinib הדגים שיפור מובהק סטטיסטית בשיעורי הישרדות ללא-התקדמות מחלה לעומת Osimertinib (יחס סיכון של 0.70, p>0.001). חציון הישרדות ללא-התקדמות עמד על 23.7 חודשים עם הטיפול המשולב, בהשוואה ל-16.6 חודשים עם Osimertinib בלבד ול-18.5 חודשים עם Lazertinib בלבד.

חציון משך התגובה לטיפול היה ארוך יותר בתשעה חודשים עם הטיפול המשולב, בהשוואה ל-Osimertinib (25.8 חודשים לעומת 16.7 חודשים).

תופעות הלוואי הנפוצות ביותר (20% ומעלה) כללו פריחה, רעילות ציפורניים, תגובות משנית לעירוי (Amivantamab), כאב ממקור שריר-שלד, בצקת, תרומבואמבוליזם ורידי, נימול, עייפות, שלשול, עצירות, COVID-19, דימום, יובש עורי, ירידה בתאבון, גרד, בחילות ורעילות עינית. המומחים ממנהל המזון והתרופות האמריקאי מציינים את הסיכון המוגבר לאירועי תרומבואמבוליזם ורידיים עם משלב Amivantamab עם Lazertinib וממליצים לשקול טיפול נוגד-קרישה מניעתי במהלך ארבעת החודשים הראשונים לטיפול.

מתוך הודעת ה-FDA

לידיעה במדסקייפ

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה