חקר הכבד

סיכון מוגבר לתמותה אימהית בהריונות מורכבים על-רקע ממאירות (JAMA Oncology)

הסיכון למספר תחלואות ותמותה אימהית גבוה יותר בהריונות מורכבים על-רקע מחלה ממארת, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology.

נכון להיום, מעט מחקרים בחנו את הקשר בין ממאירות ובין תחלואה ותמותה אימהית. החוקרים מסבירים כי לצד העלייה בהיארעות ממאירות בקרב נשים בגיל הפוריות חל גם שיפור באפשרויות הטיפול ותוחלת החיים של נשים עם מחלות ממאירות היא ארוכה יותר. בנוסף, נרשמה עליה בתשומת הלב לנושא שימור פוריות בגברים ונשים בגיל הפוריות עם אבחנה של ממאירות.

מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את המגמות הארציות והמאפיינים של מספר סוגי תחלואה ותמותה בקרב נשים הרות עם ממאירות בארצות הברית.

החוקרים התבססו על נתונים ממאגר National Inpatient Sample והשלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שכלל למעלה מ-14.6 מיליון משתתפים (גיל חציוני של 29 שנים) עם וללא ממאירות.

מהנתונים עולה כי שיעורי הימצאות הריונות עם ממאירות עמדו על 69.3 מקרים ל-100,000 לידות, אשר עלו מ-64.5 ל-73.4 מקרים בין השנים 2016 ו-2019 (עליה יחסית של 13.8%, p<0.001).

סרטן שד הינה הממאירות הנפוצה ביותר, לאחריה לימפומה, לויקמיה וממאירויות גניקולוגיות. החוקרים זיהו עליה לאורך הזמן בשכיחות סרטן עור, רקמה רכה, שד וממאירות חלל פה/פרינקס.

הגורמים הנפוצים ביותר שנקשרו עם ממאירות כללו את מאפייני החולים, כולל גיל מתקדם, לידה בשנים האחרונות, השמנה, עישון, יתר לחץ קודם וחשיפה לכימותרפיה, כמו גם את מאפייני ההיריון, כולל לידה מוקדמת וניתוח קיסרי.

לאחר תקנון למתווכים אפשריים בין ממאירות ובין סיבוכים, החוקרים מצאו כי בנשים עם ממאירות תועד סיכון גבוה יותר לתחלואה אימהית חמורה (97.4 ל-1,000 לידות לעומת 17.3 ל-1,000 לידות; יחס סיכויים מתוקן של 3.63, רווח בר-סמך 95% של 3.42-3.84) ותמותה במהלך האשפוז לצורך הלידה (2.2 ל-1,000 לידות לעומת פחות מ-0.1 מקרים ל-1,000 לידות; יחס סיכויים מתוקן של 13.34, רווח בר-סמך 95% של 8.72-20.39).  הממצאים היו דומים בהערכת הקשר עם אלח-דם, הנשמה וכריתת רחם.

החוקרים מציינים כי למחקר היו מספר מגבלות, אך מסכמים כי נתונים אלו מצביעים על שיעורי תחלואה ותמותה גבוהים יותר במקרים של הריונות בנשים עם רקע של מחלה ממארת.

 

JAMA Oncology, 2022

 

לידיעה ב-Healio

 

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על נתונים חדשים ממחקר POST-PCI מהם עולה כי אין תועלת קלינית להשלמה גורפת של מבחן מאמץ בחולים בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית, בהשוואה למעקב קליני בלבד. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גישת המעקב האופטימאלית לאחר התערבות כלילית מילעורית בחולים בסיכון גבוה […]

  • האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    הגדלת צריכת וויטמין E, הן דרך התזונה והן באמצעות תוספים, עשויה לסייע במניעת התפתחות מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית (Metabolic Dysfunction-Associated Steatotic Liver Disease, או MASLD), בפרט במבוגרים עם היפרליפידמיה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית (בשמה הקודם, מחלת כבד […]

  • מה בין עישון אימהי ובין הסיכון להפרעות יתר לחץ דם של היריון? (Hypertension)

    מה בין עישון אימהי ובין הסיכון להפרעות יתר לחץ דם של היריון? (Hypertension)

    במאמר שפורסם בכתב העת Hypertension מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב נשים שהפסיקו לעשן במהלך ההיריון תועד סיכון מוגבר לעליה מופרזת במשקל הגוף והתפתחות הפרעות יתר לחץ דם של היריון. עם זאת, למרות שהפסקת עישון במהלך ההיריון מלווה בסיכון מוגבר להפרעות יתר לחץ דם של היריון, צעד זה גם מלווה בסיכון […]

  • דלקת מפרקים שגרונית מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בלידה (Eur Heart J)

    דלקת מפרקים שגרונית מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בלידה (Eur Heart J)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Heart Journal עולה כי בנשים הרות עם אבחנה של דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) סיכון גבוה יותר לקדם-רעלת הריון, קרדיומיופתיה סביב הלידה, הפרעת קצב לב, נזק כלייתי חד ותרומבואמבוליזם ורידי במהלך האשפוז סביב הלידה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בנשים עם אבחנה של דלקת מפרקים שגרונית סיכון מוגבר לסיבוכים […]

  • האם לרמות ויטמין D במהלך ההיריון השפעה ארוכת טווח על הסיכון לשברים בצאצא? (Eur J Clin Nutr)

    האם לרמות ויטמין D במהלך ההיריון השפעה ארוכת טווח על הסיכון לשברים בצאצא? (Eur J Clin Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Clinical Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לרמות ויטמין D בדם האם בזמן היריון עשויה להיות השפעה על הסיכון ארוך הטווח לשברים בצאצאים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים דיווחו על קשר בין רמות ויטמין D בדם האם בזמן הריון ובין בריאות העצם. […]

  • האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    בילדים קטנים שנולדו במהלך חודש אוקטובר סיכון מופחת להדבקה בשפעת כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים כותבים כי הסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בעובדה שילדים נוטים לקבל חיסונים בביקורים סדירים בחודש בו הם נולדו וחודש אוקטובר הינה תקופה מצוינת לקבל את החיסון כנגד שפעת. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים ממאגר הנתונים MarketScan […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה