מחלת הקורונה מעלה את הסיכון לסיבוכים במערכת העיכול (Nature Communications)

קורונה
מחקר שנערך לאחרונה הראה כי לאנשים שחלו ב-COVID-19 יש סבירות גבוהה יותר ב-36% לסבול מבעיות במערכת העיכול בשנה הראשונה שלאחר ההדבקה בהשוואה לאנשים שלא חלו

מחקר שנערך לאחרונה ופורסם ב- Nature Communicationsהראה כי לאנשים שחלו ב-COVID-19 יש סבירות גבוהה יותר ב-36% לסבול מבעיות במערכת העיכול בשנה הראשונה שלאחר ההדבקה בהשוואה לאנשים שלא חלו. המחקר מצביע על כך שמספר המקרים החדשים של הפרעות במערכת העיכול עקב זיהום ב- COVID-19עלה על שישה מיליון בארצות הברית ועל 42 מיליון מקרים ברחבי העולם. החוקרים מדגישים כי הממצאים אשר מצביעים על סיכון מוגבר להפרעות במערכת העיכול בקרב אנשים שסבלו מזיהום ב- COVID-19מחייבים לכלול בטיפול שלאחר המחלה גם טיפול במערכת העיכול ובמצבים נלווים.

המחקר כלל 154,068 מטופלים שחלו ב-COVID-19 מה-1 במרץ 2020 ועד ה-15 בינואר 2021, והשווה אותם באמצעות מודלים סטטיסטיים ל-5.6 מיליון מטופלים עם מאפיינים דומים שלא נדבקו באותה תקופה ולקבוצת ביקורת נוספת שכללה 5.9 מיליון מטופלים שחלו ב- COVID-19מה-1 במרץ 2018 ועד ה-31 בדצמבר 2019, לפני שהנגיף החל להתפשט בעולם כולו.

תוצאות המחקר הראו כי בהשוואה לקבוצות הביקורת, הסיכון המוגבר לסיבוכים במערכת העיכול בקרב מטופלים שחלו ב-COVID-19 היה 102% לדלקת בדרכי המרה, 62% למחלת כיב פפטי, 54% לתסמונת המעי הרגיז, 47% לדלקת חריפה בקיבה, 46% לדלקת חריפה בלבלב, 36% לדיספפסיה תפקודית ו-35% לריפלוקס קיבתי ושטי (GERD). כמו כן, מטופלים שנדבקו בנגיף היו בעלי סיכון גבוה יותר לתסמינים שונים במערכת העיכול מאשר בני גילם שלא נדבקו בנגיף. סיכון זה כלל עליה ב-60% לעצירות, 58% לשלשול, 52% להקאות, 46% לנפיחות בטנית ו-44% לכאבי בטן.

לכתבה ב- Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה