בריאות הציבור-קידום בריאות

הורים הסובלים מהפרעות שינה נוטים לדווח באופן שגוי על הפרעות שינה בילדיהם (Pediatrics)

מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Pediatrics, עולה כי בקרב הורים הסובלים מהפרעות שינה קיימת שכיחות מוגברת של דיווחים על הפרעות שינה בילדיהם, דיווחים שאינם מאומתים כאשר בוחנים את דפוסי השינה של הילדים באמצעות מדי אקטיגרפיה.

במסגרת המחקר השוו החוקרים את דפוסי השינה עליהם דיווחו הורים אודות עצמם ואודות ילדיהם אל מול דפוסי אקטיגרפיה. כאשר על-פי הבדיקות נראה היה כי הילדים ישנו היטב, ההורים עם קשיי שינה בעצמם עדיין נטו לדווח על הפרעות שינה בילדיהם.

מדגם המחקר כלל 100 ילדים בגילאי 2-6 שנים והחוקרים ביקשו מההורים הביולוגים של הילדים למלא יומני שינה עבור עצמם ועבור ילדיהם, כמו גם שאלוני בריאות. בין היתר, הם שאלו את ההורים אם ילדיהם סבלו מקושי להירדם או להישאר ישנים, ישנוניות יתר במהלך היום, או הפרעות דוגמת דיבור או התכווצויות בזמן שינה.

בכל לילה במהלך שבוע, הילדים ענו מדי אקטיגרפיה על שורש כף היד, הקרסול או הירך. המכשירים ספרו את תקופות חוסר פעילות כשינה ללא-הפרעה ומדדו את משך ועוצמת התנועה במהלך הלילה לזיהוי הפרעות.

מנתוני מדי אקטיגרפיה עלה כי הילדים ישנו לרוב כ-8.5 שעות בלילה. מרבית הילדים ענדו את המדים כל לילה במהלך המחקר, אם כי 8% מהם פספסו לפחות לילה אחד.

גם לאחר תקנון לגורמים דוגמת גיל, מין, מספר אחים ואחיות, נוכחות מחלות כרוניות וטיפול תרופתי, בהורים שדיווחו על הפרעות שינה בעצמם, תועד סיכוי גבוה יותר לדיווח על הפרעות שינה בילדיהם, הפרעות שלא אושרו בבדיקות אקטיגרפיה.

Pediatrics 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך