בריאות הציבור-קידום בריאות

עדויות חדשות תומכות ביעילות ובטיחות טיפול ארוך-טווח ב-Apixaban בחולים עם תרומבוזיס ורידי המוח (Clin Appl Thromb Hemost)

שבץ

טיפול ארוך-טווח ב- Apixaban בחולים עם תרומבוזיס ורידי המוח לווה ברה-קנליזציה בכלל החולים המטופלים, ללא תופעות לוואי מג’וריות, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Clinical and Applied Thrombosis/Hemostasis.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תרומבוזיס ורידי המוח הינה הפרעה נוירולוגית מסכנת-חיים. בספרות הרפואית עדויות מוגבלות אודות השימוש בנוגדי-קרישה פומיים ישירים כטיפול נוגד-קרישה ארוך-טווח באוכלוסיית חולים זו. כעת הם מציגים סדרת מקרים של חולים שטופלו ב- Apixaban ומתארים את המהלך הקליני.

מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי כלל חולים שאובחנו עם תרומבוזיס ורידי המוח בתקופת זמן מוגדרת וקיבלו טיפול ארוך-טווח ב- Apixaban.

סדרת המקרים כללה 9 חולים (גיל ממוצע של 36 שנים, 56% נשים). כל החולים קיבלו טיפול נוגד-קרישה ראשוני בעירוי הפרין למשך לפחות 24 שעות, למעט חולה אחד עם חסר אנטי-תרומבין III אשר טופל בעירוי Argatroban.

כטיפול נוגד-קרישה ארוך-טווח, 56% מהחולים טופלו ב- Apixaban במינון 10 מ”ג פעמיים ביום במהלך 5-7 הימים הראשונים ולאחר מכן במינון 5 מ”ג פעמיים ביום, כאשר 44% מהחולים עברו מטיפול בנוגד-קרישה תוך-ורידי ל- Apixaban במינון 5 מ”ג פעמיים ביום.

לא תועדו אירועים חריגים, למעט מקרה אחד של התפתחות אנמיה לאחר שבעה חודשי טיפול וצורך במנות דם.

רה-קנליזציה מלאה הושגה ב-78% מהחולים, כאשר ב-22% תועדה רה-קנליזציה חלקית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי סדרת מקרים זו מצטרפת למחקרים שפורסמו לאחרונה ותמכו במקומו של Apixaban לטיפול בחולים עם תרומבוזיס ורידי המוח.

Clin Appl Thromb Hemost. 2023 Jan-Dec

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך