לפי עורכי המחקר, חולים עם יתר לחץ דם סובלים לעיתים קרובות יותר מעין יבשה, ככל הנראה במנגנון של תגובות חיסוניות דלקתיות, מתח חמצוני, פגיעה ברשתית, ועקב טיפול בתרופות להורדת לחץ דם. ראוי לציין כי לעין יבשה יש פתרונות, והטיפול במצב עשוי להוביל לשיפור באיכות החיים.
המחקר, שהיה מחקר חתך, כלל 432 מטופלים עם יתר לחץ דם ראשוני (עם מספר שווה של מטופלים בכל שלב: 144 מטופלים עם יתר לחץ דם בשלב I, II ו-III) ו-144 נבדקים בריאים כקבוצת ביקורת. המחקר כלל בדיקה של מדד מחלת פני השטח של העין (Ocular Surface Disease Index, OSDI) ובדיקת Schirmer I ללא חומרי הרדמה בכל 576 הנבדקים. נבדקים עם ציוני OSDI <13 וערכי Schirmer I שווים או מתחת ל-10 מ"מ אובחנו עם עין יבשה.
באותם נבדקים, החלק היחסי של מטופלים עם עין יבשה היה גבוה יותר באלו עם יתר לחץ דם בהשוואה לקבוצת הביקורת (41.7% לעומת 18.8%; P<0.001). שיעור הנבדקים עם עין יבשה היה גבוה יותר בהתאם לרמת יתר לחץ הדם: 27.1% בשלב I, 40.3% בשלב II, ו-57.6% בשלב III (P<0.001). גיל, משך יתר לחץ דם, אוריאה בפלסמה, קריאטינין ורמות hs-CRP בחולי יתר לחץ דם עם עין יבשה היו גבוהים יותר מאלה ללא עין יבשה (P<0.001). לאחר התאמה לערפלנים, גיל מתקדם, משך זמן רב של יתר לחץ דם, סוכרת, רמות גבוהות של קריאטינין בפלזמה ו-hs-CRP היו גורמים בלתי תלויים הקשורים לעין יבשה בחולי יתר לחץ דם ראשוני (P<0.001).
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!