Atrial Fibrillation

קריואבלציה לעומת RFA לטיפול בפרפור פרוזדורים התקפי (Europace)

במאמר שפורסם בכתב העת Europace מדווחים חוקרים על תוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה, מהן עולה כי בהשוואה ל-RFA (Radiofreqency Ablation), קריואבלציה מלווה בתוצאות ארוכות טווח דומות בכל הנוגע להישרדות ללא פרפור פרוזדורים/טכיקרדיה פרוזדורית ואירועים חריגים על-רקע הפרוצדורה. מנגד, קריואבלציה מקצרת משמעותית את משך זמן הפרוצדורה, אך עם השפעה זניחה על זמן השיקוף.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קריואבלציה הינה חלופה מבטיחה ל-RFA בטיפול בפרפור פרוזדורים התקפי עם תוצאות מעודדות. עם זאת, אין נתונים אודות יעילות ובטיחות בהשוואת קריואבלציה ו-RFA.

החוקרים השלימו סקירה שיטתית במאגרי PubMed, Cochrane Library, MEDLINE ו-Google Scholar וזיהו 16 מחקרים מתאימים, עם סך כולל של 7,195 חולים (2,863 חולים לקריואבלציה, 4,332 חולים ל-RFA).

שיעורי הישרדות ללא הישנות פרפור פרוזדוריםם/טכיקרדיה פרוזדורית היו מעט גבוהים יותר עם קריואבלציה במהלך חציון מעקב של 12 חודשים, ללא הבדל מובהק סטטיסטית (סיכון יחסי של 1.05). בקרב מטופלים לאחר קריואבלציה, זמן הפרוצדורה היה קצר יותר משמעותית (ממוצע משוקלל של 27.66-), בעוד שזמן השיקוף היה דומה ל-RFA. אירועים חריגים על-רקע הפרוצדורה היו דומים בשתי הקבוצות.

Europace. 2017;19(5):784-794

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה