Surgery

חדשות רפואה

מאמרי מערכת

הטיפול בחולים עם מחלת כלי דם כרונית (JAMA)

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 4:  מאמר שפורסם ב-JAMA מעדכן באשר להנחיות שפורסמו בכתב העת של ה-American Heart Association הכוללות מגוון היבטים בטיפול, כולל אבחון, החלטות לגבי ביצוע התערבות פולשנית לרה-וסקולריזציה, ייעוץ לשינוי אורח חיים, וטיפול תרופתי אופטימלי.

ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב מס’ 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד”ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

מאמר סקירה: הערכה וטיפול של כאב ברכיים (JAMA) – ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה

כאבים בברכיים מהווים תלונה שכיחה מאד באוכלוסייה. מעריכים כי 23% מהאנשים מעבר לגיל 40 שנה לוקים באוטיאוארטריטיס (OA) של הברך, 25% לוקים בכאב פטלופמוראלי (PFP) וכ 12% בקרע במניסקוס. ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה, סוקר את המאמר ומביא הערות מנסיונו בקליניקה – ובשטח

WAR EMERGENCY

חינוך, הכשרה וחדשנות טכנולוגית – היערכות לאירועים רבי נפגעים באירופה (Eur J Trauma Emerg Surg, CME)

מתוך מגזין 833 של הג’ורנאל קלאב: המאמר מתאר את האתגרים של טריאַז’ באירועים רבי נפגעים, את תוכניות החינוך וההכשרה לניהול מצבים אלה באירופה, ואת החדשנות הטכנולוגית שעשויה לסייע לתגובה מיטבית.

WAR רופא במלחמה PHYSICAN DOCTOR WAR

רפואה במגפיים צבאיים: לקחים מהמלחמה באוקראינה ויישומים לעימותים עתידיים (American College of Surgeons)

באמצעות ניתוח השוואתי של מערכות הבריאות שהופעלו במהלך המלחמה העולמית בטרור ובסכסוך המתמשך באוקראינה, מאמר זה מתעמק בתובנות חיוניות, שיכולות לסייע לארה”ב לִצפות ולתכנן ביעילות טיפול רפואי בסכסוכים עתידיים נגד יריבים בעלי יכולות דומות.

שינוי בפרדיגמת העצבוב של שריר השפה התחתונה- איך נוכל להפחית אסימטריה בתר ניתוחית? מאמר אורח מאת ד”ר טל קאופמן – גולדברג, מומחית בכירורגיה פלסטית ואסתטית ומומחית בשחזורי עצב הפנים

מאמר שפורסם לאחרונה בעיתון Otolaryngology, Head and Neck Surgery מעדכן את האנטומיה הכירורגית של סעיפי עצב הפנים. במחקר

הרצאות מצגות

הנחיות

שימוש ברשת הגדולה ביותר בישראל לתיקון בקע בדופן בטן במרכז הרפואי לגליל 

שימוש ברשת הגדולה ביותר בישראל (וייתכן שאף בעולם) לתיקון בקע בדופן בטן במרכז הרפואי לגליל. הניתוח הרובוטי בוצע בהובלת ד”ר אלי קקיאשווילי, במטופל בן 72, שסבל מבקע גדול במיוחד, אשר התפרס על מרבית דופן הבטן. ד”ר קקיאשווילי: “בניתוח מתחנו את יכולות הרובוט עד הקצה, כולל תפירה מדויקת של הרשת בעזרת זרועותיו”.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה