Breast Feeding

המלצה לפניה לייעוץ רפואי לפני שיתוף חלב אם (Breastfeed Med)

הבחירה לשתף חלב אם באופן מודע צריכה להתקבל רק בהנחיית רופא, כך טוענים מומחים בנייר עמדה חדש מטעם ה-ABM (Academy of Breastfeeding Medicine).

המומחים קוראים לאימהות להניק את ילדיהן למשך לפחות שישה חודשים. שיתוף חלב אם באופן מודע הופך נפוץ יותר ויותר, אך יש לנקוט באמצעי בטיחות מסוימים. שיתוף חלב אם שונה משיתוף חלב רשמי במסגרת בנקי חלב אם.

כיום, תרומת חלב אם נשמרת/משמשת במקרים של פגים. המומחים מציינים כי ישנן סיבות רבות לשיתוף חלב באופן לא-רשמי. אחת הסיבות הנפוצות היא כאשר האם אינה יכולה לספק לתינוקה את החלב שלה, או שאינה מייצרת כמות חלב מספקת.

מטרת נייר העמדה החדש היא לספק מידע הולם לרופאים/רופאי ילדים ואנשי צוות רפואי אחר העובדים עם אימהות ותינוקות, במטרה לסייע להם לקבל החלטה מדעת בכל הנוגע לתרומת חלב אם.

המומחים יוצאים כנגד רכישת חלב דרך רשת האינטרנט, מאחר והתורמות הן לרוב זרות, ואין אפשרות להשלמת בדיקות סקר רפואיות והחלב לעיתים קרובות אינו ראוי לצריכה. הם גם יוצאים כנגד כל מתן תשלום עבור חלב אם וכנגד שימוש בחלב מתורמת אנונימית.

יש לשאול את התורמות אודות הרקע הרפואי שלהן, תרופות והרגלים חברתיים (כולל סמים/עישון/אלכוהול). יש להשלים סקירה של הרשומות הרפואיות של התורמות לפני ההיריון ולבחון תוצאת כל בדיקות סקר לזיהומים לאחר הלידה.

בנוסף, ישנה המלצה לרופאים להדריך נשים ובני משפחה אודות אופן פסטור חלב שד מתורמת בבית, בטרם הזנת התינוקות. עם זאת, פסטור עשוי להביא לירידה משמעותית בחלק מהמרכיבים המועילים של חלב אם. ההשפעה של פסטור על ויטמינים היא מינימאלית, כאשר חלק מהמחקרים הדגימו ירידה קלה בתכולת שומן בחלב התורמת. חלבונים מושפעים באופן הבולט ביותר מתהליכי פסטור, בעיקר חלבונים עם פעילות אימונולוגית ונוגדת-זיהומים.

Breastfeed Med 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה