Cardiac Rhythm Management

רמות סידן נמוכות מלוות בסיכון מוגבר למוות לבבי פתאומי (Mayo Clin Proc)

רמות סידן נמוכות, גם בתוך הטווח התקין של הנורמה, עשויות להוביל לעליה בסיכון למוות לבבי פתאומי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, אשר פורסמו במהלך חודש אוקטובר בכתב העת Mayo Clinical Proceedings.

מטרת המחקר הייתה לבחון את החשיבות האפשרית של רמות סידן נמוכות בדם בהתפתחות דום לבבי פתאומי בקהילה. לצורך כך ערכו החוקרים השוואה בין 267 מקרים של דום לבבי פתאומי (66% מהם גברים) ו-445 ביקורות (71% מהם גברים) ממחקר מבוסס-אוכלוסיה גדול בצפון-מערב ארצות הברית, שנערך בין 1 בפברואר, 2002, ועד 31 בדצמבר, 2015.

מדגם המחקר כלל חולים בגילאי 18 שנים ומעלה עם נתונים זמינים אודות פינוי קריאטינין ורמות אלקטרוליטים בדם, במטרה לאפשר ניתוח נתונים תוך תיקון לתפקוד כלייתי. בקבוצת המקרים נדרשו תוצאות בדיקות מעבדה להערכת פינוי קריאטינין ורמות אלקטרוליטים בדם בתוך 90 ימים מהופעת דום לבבי פתאומי.

מהנתונים עולה כי בקבוצת המקרים תועד שיעור גבוה יותר של חולי סוכרת (46% לעומת 28% מהחולים) ומחלת כליות כרונית (38% לעומת 16%), בהשוואה לקבוצת הביקורת. מניתוח סטטיסטי עלה כי ירידה של יחידה אחת בריכוז סידן בדם לוותה בעליה של פי 1.6 בסיכוי לדום לבבי פתאומי. רמות סידן בדם נמוכות מ-8.95 מ”ג/ד”ל לוו בעליה של פי 2.3 בסיכון לדום לבבי פתאומי בהשוואה לרמות סידן מעל 9.95 מ”ג/ד”ל. בקבוצת המקרים תועדה  הארכה משמעותית של מרווח QT מתוקן בתרשים אק”ג, בהשוואה לביקורות (465 לעומת 425 מילי-שניות).

החוקרים מסכמים וכותבים כי רמות סידן נמוכות בדם לוו בסיכון מוגבר לדום לבבי פתאומי בנבדקים בקהילה.

Mayo Clin Proc 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה