Multiple myeloma

התועלת של טיפול מניעתי ב-Levofloxacin במהלך טיפול כנגד מיאלומה נפוצה (The Lancet Oncology)

תוספת טיפול מניעתי ב- Levofloxacin (טאבניק) במהלך 12 השבועות הראשונים לטיפול כנגד מיאלומה נפוצה הובילה לירידה משמעותית באירועי חום ותמותה, בהשוואה למתן פלסבו, ללא עליה בשיעור הזיהומים על-רקע טיפול רפואי, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת The Lancet Oncology.

מטרת המחקר הייתה לבחון אם בחולים עם אבחנה חדשה של מיאלומה נפוצה יש תועלת למתן טיפול אנטיביוטי מניעתי למניעת זיהומים ולבחון את ההשפעה על נשאות פתוגנים עמידים לטיפול וזיהומים על-רקע טיפול רפואי בחולים אלו.

החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי, רב-מרכזי, כפל-סמיות, אקראי ומבוקר-פלסבו, אשר כלל חולים בגילאי 21 שנים ומעלה עם אבחנה חדשה של מיאלומה, אשר טופלו ב-93 בתי חולים בבריטניה. כל החולים נכללו במחקר בתוך 14 ימים מהתחלת טיפול פעיל למיאלומה וחולקו באקראי לטיפול ב- Levofloxacin או פלסבו. התוצא העיקרי היה מרווח הזמן עד לאירוע ראשון של חום או תמותה מכל-סיבה במהלך 12 השבועות הראשונים לטיפול.

בתקופה שבין אוגוסט 2012 ועד אפריל 2016 גויסו למחקר 977 חולים, ארש חולקו באקראי לטיפול ב- Levofloxacin (489 חולים) או פלסבו (488 חולים). חציון משך המעקב ארך 12 חודשים.

במהלך המחקר תועדו 95 אירועים ראשונים של חום או תמותה (19%) ב-489 החולים שטופלו ב- Levofloxacin, בהשוואה ל-134 אירועים (27%) ב-488 החולים בקבוצת הפלסבו (יחס סיכון של 0.66, p=0.0018).

עוד דווח על 597 אירועים חריגים חמורים עד 16 שבועות מתחילת הטיפול (52% מהחולים בקבוצת הטיפול ב- Levofloxacin ו-48% מאלו בקבוצת הפלסבו). שיעורי אירועים חריגים חמורים היו דומים בין שתי הקבוצות, פרט לחמישה אירועים (1%) של דלקת גידים בקבוצת ההתערבות.

ממצאי המחקר תומכים במתן טיפול מניעתי ב- Levofloxacin במהלך הטיפול בחולים עם אבחנה חדשה של מיאלומה.

The Lancet Oncology, October 23, 2019

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה