Multiple myeloma

טיפול ב-Lenalidomide עשוי להאט התקדמות מיאלומה נפוצה זוחלת (J Clin Oncol)

טיפול מוקדם ב-Lenalidomide (רבלימיד) עשוי לעכב משמעותית את התקדמות מיאלומה נפוצה זוחלת (Smoldering Multiple Myeloma) למחלה תסמינית, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי חדש, שפורסמו בכתב העת Journal of Oncology.

החוקרים השלימו מחקר אקראי להערכת היעילות של מתן Lenalidomide, אל מול מעקב בלבד, בחולים עם מיאלומה נפוצה זוחלת בסיכון בינוני או גבוה. Lenalidomide ניתן פומית במינון של 25 מ”ג בימים 1-21 במחזורים של 28 ימים. התוצא העיקרי של המחקר היה הישרדות ללא-התקדמות, כאשר התקדמות מחלה דרשה התפתחות נזק לאיבר מטרה המיוחס למיאלומה נפוצה והתקדמות ביוכימית.

מדגם המחקר כלל 182 חולים אשר חולקו באקראי לטיפול ב- Lenalidomide (92 חולים) או מעקב (90 חולים). חציון משך המעקב עמד על 35 חודשים.

החוקרים מדווחים כי שיעורי תגובה לטיפול עמדו על 50% מהחולים בקבוצת ההתערבות, כאשר בקבוצת המעקב בלבד לא תועדה תגובה לטיפול. משך הישרדות ללא-התקדמות היה ארוך יותר משמעותית עם Lenalidomide לעומת מעקב בלבד (יחס סיכון של 0.28, p=0.002).

שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות לאחר שנה, שנתיים ושלוש שנים עמדו על 89%, 76% ו-66%, בהתאמה, בקבוצת המעקב, לעומת 98%, 93% ו-91%, בהתאמה, בקבוצת הטיפול ב- Lenalidomide. במהלך המעקב תועדו רק שישה מקרי תמותה, שני מקרים בקבוצת הטיפול ב- Lenalidomide, בהשוואה לארבעה מקרים בקבוצת המעקב (יחס סיכון לתמותה של 0.46).

אירועים חריגים לא-המטולוגיים בדרגה 3 או 4 תועדו ב-25 חולים (28%) תחת טיפול ב- Lenalidomide.

החוקרים מסכמים וכותבים כי התערבות מוקדמת עם Lenalidomide בחולים עם מיאלומה נפוצה זוחלת הוביל לעיכוב משמעותי בהתקדמות למיאלומה נפוצה תסמינית והתפתחות נזק לאיברי מטרה.

J Clin Oncol, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה