Nutritional/Metabolic

האם הקפדה על ארוחת בוקר מגנה מפני טרשת עורקים? (J Am Coll Cardiol)

מנתונים חדשים עולה קשר בין אורח חיים שאינו כולל ארוחת בוקר ובין סיכון מוגבר משמעותית להתפתחות טרשת עורקים תת-קלינית. במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology כותבים החוקרים כי הממצאים תומכים בדיווחים קודמים שהציעו כי דפוסי התזונה עשויים להשפיע על שיעור אירועים קרדיווסקולאריים.

מטרת המחקר הייתה לבחון את הקשר בין דפוסים שונים של ארוחות בוקר וגורמי סיכון למחלות לב וכלי דם עם נוכחות, פיזור והיקף טרשת עורקים תת-קלינית.

לצורך המחקר השלימו החוקרים ניתוח חתך של נתוני מחקר PESA (Progression of Early Subclinical Atherosclerosis), מחקר פרוספקטיבי, תצפיתי, הנמשך בימים אלו וכולל 4,082 עובדים בבנק הבינלאומי במדריד, ספרד. המשתתפים במחקר הם גברים ונשים בגילאי 40-54 שנים, כאשר החוקרים התמקדו באלו ללא היסטוריה של אירועים קרדיווסקולאריים ובחנו את אורח החיים ובדיקות הדמיה רבות של 4,052 משתתפים במחקר.

ארוחת בוקר עתירת-אנרגיה הוגדרה בנוכחות צריכה של מעל 20% מסך האנרגיה היומית (27% מהמשתתפים); ארוחת בוקר דלת-אנרגיה הוגדרה בנוכחות צריכה של 5-20% מסך האנרגיה היומית (70% מהאוכלוסיה); וויתור על ארוחת בוקר הוגדר בנוכחות צריכה של פחות מ-5% מסך האנרגיה היומית בארוחת הבוקר (3% מהאוכלוסיה).

ללא תלות בנוכחות גורמי סיכון מוכרים ותזונתיים למחלות לב וכלי דם, ובהשוואה לארוחת בוקר עתירת אנרגיה, ויתור על ארוחת הבוקר לווה בשכיחות גבוהה יותר של טרשת עורקים לא-כליליים (יחס סיכויים של 1.55) וטרשת עורקים כללית (יחס סיכויים של 2.57).

החוקרים מסכמים וכותבים כי אי הקפדה על ארוחת בוקר מלווה בסיכוי מוגבר לנוכחות טרשת עורקים לא-כליליים וטרשת עורקים כללית, ללא תלות בנוכחות גורמי סיכון מוכרים למחלות לב וכלי דם.

J Am Coll Cardiol 2017; 70:18311842

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה