Nutritional/Metabolic

צריכת שוקולד עשויה לספק הגנה מפני מחלות לב וכלי דם (The Heart)

במאמר שפורסם בכתב העת The Heart מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה

כי צריכת שוקולד עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת למחלות לב וכלי דם, כאשר מדובר בכמות של פחות מ-100 גרם שוקולד בשבוע. עם זאת, עם צריכה רבה יותר, ייתכן כי ההשלכות השליליות של צריכת סוכר רבה יגברו על היתרונות הבריאותיים.

החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה של מחקרים להערכת הסיכון למחלות לב וכלי דם עם צריכת שוקולד. לצורך כך, הם ערכו חיפוש במאגרי PubMed ו-EMBASE לזיהוי מאמרים שפורסמו עד יוני 2018 והשלימו ניתוח סטטיסטי להערכת קשר מנה-תגובה.

החיפוש הספרותי הוביל לזיהוי 14 מאמרים (23 מחקרים עם סך כולל של 405,304 משתתפים ו-35,093 מקרים של מחלות לב וכלי דם) אשר נכללו במטה-אנליזה. סיכום הסיכון היחסי לכל עליה של 20 גרם בצריכת שוקולד עמד על 0.982 למחלות לב וכלי דם (אי-ספיקת לב: 0.995; אירועים מוחיים: 0.956; אוטם מוחי: 0.952; אירוע מוחי המורגי: 0.931; אוטם שריר הלב: 0.981; מחלת לב כלילית: 0.986).

החוקרים מדווחים כי קשר מנה-תגובה, לא-לינארי זה העיד כי הכמות ההולמת ביותר של צריכת שוקולד להפחתת סיכון למחלות לב וכלי דם הינה 45 גרם בשבוע (סיכון יחסי של 0.890).

לסיכום, ממצאי המחקר מעידים על קשר אפשרי בין צריכת שוקולד בכמות קטנה מ-100 גרם בשבוע ובין סיכון מופחת למחלות לב וכלי דם. צריכה רבה יותר עשויה לבטל את התועלת הבריאותית ולהוביל להתפתחות אירועים חריגים על-רקע צריכת סוכר גבוהה.

The Heart

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה