Urinary Tract Infections

הפרעות שינה עקב עבודת משמרות מובילות לעליה משמעותית בהפרעות בדרכי שתן והפרעות פוריות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AUA)

הפרעות בשינה ובשעון הביולוגי משנית לעבודת משמרות תורמות לעליה משמעותית בתסמינים בדרכי השתן והפרעות פוריות, כך עולה מתוצאות שלושה מחקרים שנערכו ביוסטון, והוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Urological Association.

במחקר הראשון קבעו החוקרים את ההשפעות של איכות שינה ירודה ועבודת משמרות על תסמינים בדרכי שתן תחתונות. לצורך כך הם בחנו באופן רטרוספקטיבי את הרשומות הרפואיות של גברים שטופלו במרפאה בין 2014-2016.

כל הגברים השלימו את מדד IPSS (International Prostate Symptom Score) להערכת תסמינים בדרכי שתן תחתונות, השלימו שאלונים להערכת לוח עבודה והפרעות שינה וכן נלקחו דגימות דם.

מבין 2,487 המשתתפים, 766 (30.8%) דיווחו על עבודה במשמרות לא-סטנדרטיות במהלך החודש האחרון, מבין אלו, 36.8% הוגדרו כבעלי סיכון גבוה להפרעות שינה.

מדד IPSS הממוצע היה גבוה יותר באלו שעבדו במשמרות עם הפרעות שינה, בהשוואה לאלו שעבדו במשמרות ללא הפרעות שינה ואלו שעבדו במהלך שעות היום (7.77 לעומת 5.37 לעומת 6.84). מדדי IPSS היו נמוכים ב-3.1 נקודות בעובדי משמרות עם הפרעות שינה, בהשוואה לעובדי משמרות ללא הפרעות שינה, לאחר תקנון לגיל, מחלות רקע ורמות טסטוסטרון.

מהממצאים עולה כי איכות שינה ירודה, במקום עבודה במשמרות עצמה, תורמת לעליה בתסמינים בדרכי שתן תחתונות. בחולים בסיכון להפרעות שינה משנית לעבודה במשמרות יש להשלים בדיקות סקר לתסמינים בדרכי השתן התחתונות .

במחקר אחר בחנו החוקרים את הפוטנציאל לתסמיני היפוגונאדיזם והפרעה בתפקוד מיני. מניתוח סטטיסטי לאחר תקנון לגיל, מדד Charlson Comorbidity Score ורמות טסטוסטרון, מדד qADAM (Quantitative Androgen Deficiency in the Aging Male) הממוצע היה נמוך ב-0.8 נקודות באלו שעבדו במשמרות לא-סטנדרטיות, בהשוואה לאלו שעבדו במהלך היום. מדד qADAM  הממוצע היה נמוך ב-3.9 נקודות בעובדי משמרות בסיכון גבוה להפרעות שינה, בהשוואה לעובדי משמרות בסיכון נמוך.

בנוסף, החוקרים זיהו קשר בלתי-תלוי בין סיכון גבוה להפרעת שינה עקב עבודת משמרות ובין רמות טסטוסטרון נמוכות יותר לאחר תקנון לגיל, מחלות רקע והיסטוריה של טיפול בטסטוסטרון.

ההשפעות של עבודה במשמרות ואיכות שינה על מדדי זרע והורמוני פוריות נבחנו במחקר שכלל 75 עובדי משמרות עקרים, 96 עקרים שלא עבדו במשמרות וקבוצת ביקורת שכללה 26 גברים פוריים. המשתתפים השלימו שאלונים להערכת עבודת משמרות ואיכות שינה והשלימו הערכה של הזרע ובדיקות הורמונאליות.

צפיפות תאי זרע הייתה נמוכה יותר משמעותית בעובדי משמרות עקרים, בהשוואה לעקרים שלא עבדו בעבודת משמרות, כמו גם ספירת תאי זרע מוטיליים ורמות טסטוסטרון.  עם זאת, ההבדל בתנועתיות תאי הזרע, מדדי תנועה קדימה, רמות LH ו-FSH לא היו שונים משמעותית.

כל מדדי הזרע היו נמוכים יותר משמעותית בעובדי משמרות עקרים, בהשוואה לקבוצת הביקורת, ורמות LH ו-FSH היו גבוהות יותר משמעותית. רמות טסטוסטרון היו די דומות בשתי הקבוצות.

מניתוח סטטיסטי עלה קשר שלילי בין מספר תאי זרע ניידים ועבודה במשמרות וקשר חיובי בין ספירת תאי זרע ניידים ובין פוריות קודמת. בנוסף, ספירת תאי זרע ניידים הייתה נמוכה יותר משמעותית בגברים שעבדו במשמרות מתחלפות, בהשוואה לאלו שעבדו במשמרות קבועות.

גם לסוג העבודה בה עסקו הגברים הייתה חשיבות מסוימת. בגברים שעבדו בעבודה פיזית בסביבה בה נעשה שימוש בחומרים כימיקאליים, תועדה ספירה נמוכה יותר של תאי זרע ניידים, בהשוואה לאלו שעבדו בעבודה פיזית ללא חשיפה לכימיקאלים, עובדים בצוותים רפואיים, עובדי צווארון-לבן וצוותי רפואה דחופה.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AUA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Valproate במינון גבוה מלווה בעליה משמעותית במשקל הגוף (J Clin Psychiatry)

    טיפול ב-Valproate במינון גבוה מלווה בעליה משמעותית במשקל הגוף (J Clin Psychiatry)

    מתן טיפול ב- Valproate (ואלפרואט) במינון גבוה מלווה בעליה במשקל בחולים עם הפרעות פסיכיאטריות, כאשר העלייה הגדולה ביותר במשקל דווחה בקרב אלו שנטלו מינון יומי של 1,300 מ”ג ומעלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Psychiatry. החוקרים בחנו את הנתונים לאורך שנה אחת משני מחקרים אורכיים שנערכו בין השנים 2007 ו-2022. […]

  • מתן D-Mannose אינו יעיל לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (JAMA Intern Med)

    מתן D-Mannose אינו יעיל לטיפול בזיהומים בדרכי השתן (JAMA Intern Med)

    סוכר טבעי (D-Mannose) המשמש לטיפול בזיהומים חוזרים בדרכי השתן לא הפחית את הסיכון לאירועים חוזרים, ביקורים אמבולטוריים, טיפול אנטיביוטי, או תסמינים, בהשוואה לטיפול דמה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי D-Mannose מומלץ כחלופה טבעית לאנטיביוטיקה ונמכר כתוסף תזונה; מחקרים קודמים להערכת התועלת של D-Mannose בטיפול […]

  • תוצאות מבטיחות לגרייה מגנטית מוחית חוזרת להאטה פסיכומוטורית בחולים עם סכיזופרניה (JAMA Psychiatry)

    תוצאות מבטיחות לגרייה מגנטית מוחית חוזרת להאטה פסיכומוטורית בחולים עם סכיזופרניה (JAMA Psychiatry)

    טיפול בגרייה מגנטית מוחית חוזרת (Repetitive Transcranial Magnetic Stimulation, או rTMS) של אזור ה-SMA (או Supplementary Motor Area) מלווה בשיפור משמעותי בהאטה פסיכומוטורית בפסיכוזה, מצב עבורו אין כיום טיפול זמין, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. מחקר כפל-סמיות, אקראי, כלל 88 מבוגרים (גיל ממוצע של 36 שנים) עם הפרעות מהספקטרום של סכיזופרניה […]

  • מפגש אחד של התערבות מיינדפולנס מלווה בהקלה משמעותית בתסמיני דיכאון (PLoS One)

    מפגש אחד של התערבות מיינדפולנס מלווה בהקלה משמעותית בתסמיני דיכאון (PLoS One)

     מפגש יחיד של התערבות טל-רפואה המשלבת מיינדפולנס עם חמלה מפחית משמעותית תחושת דחק ותסמיני דיכאון וחרדה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת PLoS One. החוקרים השלימו מחקר אקראי שכלל 91 משתתפים בגילאי 18-70 שנים מהקהילה ואוניברסיטת טקסס באוסטין, אשר היו במעקב בין 2020 עד 2021. כל המשתתפים התבודדו בביתם בתקופת המחקר וציינו כי […]

  • מדד מסת גוף גבוה מלווה בתסמיני דיכאון חמורים יותר במבוגרים בגיל העמידה ובגיל מתקדם (PLoS One)

    מדד מסת גוף גבוה מלווה בתסמיני דיכאון חמורים יותר במבוגרים בגיל העמידה ובגיל מתקדם (PLoS One)

    במבוגרים עם מדד מסת גוף גבוה יותר ויחס היקף מותניים לירך גבוה יותר שכיחות גבוהה יותר של דיכאון חמור יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת PLoS One. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הצביעו על קשר בין עודף-משקל והשמנת-יתר ובין דיכאון. עם זאת, אין מחקרים להערכה אם קשר זה אינו תלוי […]

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר אפליקציה ראשונה במרשם לדיכאון (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר אפליקציה ראשונה במרשם לדיכאון (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור אפליקציה ראשונה מסוגה תחת מרשם רופא לחולים עם הפרעת דיכאון מג’ורית. אפליקציית Rejoyn פותחה ע”י Otsuka Pharmaceutical ו-Click Therapeutics ותהיה זמינה עם מרשם בלבד למבוגרים בגילאי 22 שנים ומעלה, תחת טיפול רפואי, אשר כבר נוטלים טיפול בנוגדי-דיכאון. החברות מצפות כי האפליקציה תהיה זמינה להורדה […]

  • אימון שרירי רצפת אגן משפר תפקוד מיני בנשים (Am J Obstet Gynecol)

    אימון שרירי רצפת אגן משפר תפקוד מיני בנשים (Am J Obstet Gynecol)

    אימון שרירי רצפת אגן מלווה בשיפור בתפקוד המיני בנשים עם הפרעה בתפקוד רצפת האגן, כולל שיפור עוררות מינית, אורגזמה, שביעות רצון ותפקוד מיני כולל בנשים, ללא עדות לאירועים חריגים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סקירה שיטתית שפורסמה בשנת 2015 הציעה השפעה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה