VTE=venous thromboembolism

השוואת תוצאות Rivaroxaban אל מול LMWH לטיפול בתרומבואמבוליזם ורידי בחולים עם ממאירות במערכת העיכול וממאירות בדרכי מרה ולבלב (J Korean Med Sci)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Korean Medical Science מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בהשוואה ל-LMWH (Low Molecular Weight Heparin), טיפול ב-Rivaroxaban (קסרלטו) לווה בהיארעות גבוהה יותר של אירועי דמם בעלי חשיבות קלינית בחולים עם סרטן במערכת העיכול ותרומבואמבוליזם ורידי.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי LMWH מהווה את הטיפול המקובל למקרים של תרומבואמבוליזם ורידי בחולים עם ממאירות פעילה. עם זאת, השימוש במעכבי פקטור Xa, דוגמת Rivaroxaban מצוי במגמת עליה על-סמך עדויות מוגבלות בנושא. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את היארעות אירועי דמם ותוצאים אחרים בחולים עם ממאירות בדרכי העיכול וממאירות בדרכי המרה והלבלב, אשר טופלו ב- Rivaroxaban או ב-LMWH בשל תרומבואמבוליזם ורידי.

מדובר במחקר רטרוספקטיבי שכלל 281 חולים עם סרטן במערכת העיכול, אשר טופלו לתרומבואמבוליזם ורידי ב- Rivaroxaban (78 חולים) או LMWH (203 חולים), בתקופה שבין תחילת ינואר 2012 ועד סוף דצמבר 2016. התוצא העיקרי היה היארעות אירועי דמם מג’וריים ואירועי דמם בעלי חשיבות קלינית. תוצאים משניים כללו את היארעות הישנות תרומבואמבוליזם ורידי חוזר ותמותה.

החוקרים מדווחים כי אירוע דמם בעלי חשיבות קלינית תועדו ב-19 חולים (24.4%) שטופלו ב- Rivaroxabanו ב-31 חולים (15.3%) שטופלו ב-LMWH (P=0.074). לא זוהו הבדלים בין הקבוצות בשיעורי הישנות תרומבואמבוליזם ורידי (3.8% עם Rivaroxaban לעומת 3.9% עם LMWH) או בהיארעות אירועי דמם מג’ורי (5.1% ו-8.9%, בהתאמה).

מניתוח סטטיסטי שכלל תקנון לגיל, סוג הממאירות, גרורות, היסטוריה של טיפול כימותרפי או ניוח לאחרונה ומדד ECOG עלה סיכון גבוה פי 1.904 לדימום עם Rivaroxaban, בהשוואה ל-LMWH (P=0.040). לא תועדו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות בשיעורי תמותה מכל-סיבה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי Rivaroxaban מלווה בהיארעות גבוהה יותר של אירועי דמם, בהשוואה לטיפול ב-LMWH, בחולים עם ממאירות בדרכי העיכול ותרומבואמבוליזם ורידי.

J Korean Med Sci. 2019 Jun 2;34(21):e160

לידיעה ב-PubMed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה