תזונה

צריכת תה מורידה לחץ דם ( J Am Coll Cardiol)

תה

פורסם לראשונה ב-UNIVADIS

הקדמה

השפעתו המטיבה של התה על לחץ הדם נחקרה רבות, אך עדיין שנויה במחלוקת. מחקר מטא-אנליזה חדש שפורסם ב- Journal of the American College of Cardiology קבע כי צריכת תה, ירוק או שחור, מורידה באופן משמעותי את לחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי, ואף חשף מה סוג התה המשפיע יותר.

תקציר

השפעת צריכת תה על לחץ הדם שנויה במחלוקת. מחקר מטא-אנליזה שכלל 21 מחקרים מבוקרים (randomized controlled trials) ניסה לקבוע מהם השינויים החלים בלחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי כתוצאה מצריכת תה שחור וירוק.

החוקרים חיפשו במספר מאגרי מידע (MEDLINE, EMBASE, Cochrane Controlled Trials Register) מחקרים שנעשו בקבוצות מקבילות או עם הצלבה (crossover design) מ-1966 עד ינואר 2014, בהם נבדק לחץ הדם לפני ואחרי קבלת תה שחור או ירוק במשך שבוע לפחות. השוני בממוצע המשוקלל חושב עבור שינויים נטו בלחץ הדם בעזרת מודלים fixed-effects או random-effects. כמו כן, נערכה אנליזה של תת-קבוצות שהוגדרו מראש במטרה לבחון השפעה של מאפיינים שונים.

במחקר נכללו 21 מחקרים הכוללים 1,323 משתתפים. תוצאות המחקר הראו כי לאחר צריכת התה, ממוצע לחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי היה נמוך בהשוואה לקבוצת הביקורת ללא תה ב-−1.8 mmHg (95% CI −2.4 – −1.1) ו-−1.4 mmHg (95% CI −2.2 – −0.6), בהתאמה. ניתוח תת-קבוצות העלה כי השפעה זו של ירידה בלחץ הדם נראתה במשתתפים שצרכו תה למשך זמן חציוני של 12 שבועות (לחץ דם סיסטולי/דיאסטולי −2.6/−2.1 mmHg, P < 0.001). בחלוקה לסוג התה, תה ירוק הוריד משמעותית את לחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי ב- −2.1 mmHg (95% CI −2.9 – −1.2) ו- −1.7 mmHg (95% CI −2.9 – −0.5), בהתאמה, ותה שחור ב- −1.4 mmHg (95% CI −2.4 – −0.4), ו- −1.1 mmHg (95% CI −1.9 – −0.2), בהתאמה. האפקט המטיב של צריכת תה לא הושפע מקבוצה אתנית, מינון הקטצ’ין (catechins) בתה, מצב בריאותי או צריכת קפאין.

המטא-אנליזה הראתה שצריכה ארוכת-טווח (מעל 12 שבועות) של תה, ירוק או שחור, מורידה באופן משמעותי את לחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי.

Gang L et al. J Am Coll Cardiol. 2014;64

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology עולה כי המטבוליט TMAO (או Trimethylamine N-Oxide) שמקורו בבשר אדום, מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת כליות כרונית והידרדרות מהירה יותר של התפקוד הכלייתי בבני אדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי TMAO הינו תוצר פירוק חיידקי במעי עקב מטבוליזם L-Carnitine, שמקורו בעיקר מבשר אדום, […]

  • צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cancer מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שתיית קפה עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה נקשרה עם סיכון מופחת להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום. עם זאת, לא ידוע אם צריכת קפה עשויה […]

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism  ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Nutrition עולה כי אין קשר סיבתי בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין מרבית הממאירויות על-רקע השמנה, בנוסף לסרטן מעי גס ורקטום וסרטן שד. בנוסף, הממצאים מעידים כי מדד מסת הגוף עשוי להיות מתווך אפשרי של הקשר בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לסרטן מעי […]

  • משלב סרקופניה עם השמנת-יתר מלווה בעליה בסיכון לתמותה (JAMA Netw Open)

    משלב סרקופניה עם השמנת-יתר מלווה בעליה בסיכון לתמותה (JAMA Netw Open)

    בחולים עם השמנה סרקופנית סיכון מוגבר לתמותה מוקדמת, אך בדיקות סקר לתפקוד השריר עשויות לספק הזדמנות להתערבות ממוקדת, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. שיעור המבוגרים עם מסת שומן גוף גבוהה ו/או תפקוד ומסת שריר נמוכה עלה בשנים האחרונות, אך סרקופניה והשמנה סרקופנית אינם מאובחנים דיו. במסגרת המחקר הנוכחי בחנו החוקרים […]

  • צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להחמיר תסמינים במבוגרים עם קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להחמיר תסמינים במבוגרים עם קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד מלווה בעליה במספר אירועים של תסמינים במערכת העיכול ודלקת מעי במבוגרים עם אבחנה ידועה של קוליטיס כיבית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Gastroenterology. צריכת מזון אולטרה-מעובד נקשרה עם סיכון מוגבר להיארעות קוליטיס כיבית אך אין מחקרים רבים אודות ההשפעה של דפוס תזונה זה על נטל המחלה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה